Littoisten Galleria Kyläkirkossa avautui Armas-näyttely

KUVATAIDE.

Galleria Kyläkirkon uuden näyttelyn avajaisia vietettiin 1. helmikuuta. Armas-niminen näyttely tuo Littoisten kirkkoon kuvataitelija Silja Selosen teoksia – savelle ja puulle maalattuja armauden kuvia.

Kuvataiteilija visualisoi teoksillaan aistien luomaa maailmaa, luonnonmukaisesti. Galleria Kyläkirkossa esillä olevat Selosen teokset ovat savelle ja puulle maalattuja armauden kuvia.

Hän pyrkii taiteessaan luonnonmukaisuuteen niin materiaaleissa kuin visualisoinneissa. Armas on veistoksia ja maalauksia ”elämän armaudesta ja karvaudesta”.

– Miten helposti unohdamme suurenmoisen lahjan, jonka kaikki olemme saaneet. Lahja on välillä raskas kantaa, se kuluu ja rispaantuu, vaatii ja uuvuttaa. Mutta se on myös kevyt kuin linnunlaulu, lämmin kuin iho, iloinen kuin lapsen nauru ja voimaannuttava kuin metsän syli. Se antaa ja ottaa, se on armas ja karvas elämä, kuvailee taiteilija tiedotteessa.

Näyttelyn avajaisiltana kuultiin myös urkutaiteilija Arttu Selosen teos Ode in Code, joka pohjautuu ikivanhan geenin molekyylijärjestykseen. Teoksen taustalla on Silja Selosen äänitaideopintojen aikana tekemä sovitus äänitaajuuksiksi muunnetusta geneettisestä koodista. Selosen urkuteoksena se soi pyhää elämää ja sen selittämätöntä ihmettä.

Armas-näyttelyyn voi tutustua aina Littoisten kirkossa olevien tilaisuuksien yhteydessä.

Galleria Kyläkirkon edellisen taidenäyttelyn, Maarit ja Kauko Nissilän pystyttämän Matkan varrelta -teemaisen näyttelyn avajaisia vietettiin huhtikuussa 2022. Silja Selosen näyttely on Galleria Kyläkirkolle järjestyksessään viides.

Turun Seutusanomat