Wilma Murto ystävänpäivän kisan tähtenä

Vuoden turkulainen 2022 Wilma Murto
Wilma Murto on Ystävänpäivän seiväshyppykisan vetonaula. Kuva: Jesse Väänänen.

YLEISURHEILU

Paavo Nurmi Games on vakiinnuttanut paikkansa Suomen ja koko maailmankin yleisurheilukentillä kesän laadukkaana kansainvälisenä kilpailuna. Talvikausi on toistaiseksi ollut Turussa hiljaisempaa, mutta nyt PN Turku Oy järjestää kovan tason sisäkilpailun.

Ystävänpäivän eli 14. helmikuuta Turun monitoimiareenan eli Gatorade Centerin ohjelmassa on Paavo Nurmi Gamesin Valentine´s Meet, joka on kansainvälinen seiväshyppykilpailu.

Kisan tähtenä ja vetonaulana on tietenkin Suomen tämän hetken ykkösyleisurheilija, Salon Vilpasta edustava Wilma Murto.

Murron talvikausi on alkanut erittäin lupaavasti, sillä hän hyppäsi jo loppiaisena Kuortaneella upeasti 481. Tulos on hänen uransa toiseksi paras – korkeammalta Murto on mennyt vain voittaessaan Euroopan mestaruuden Münchenissa tuloksella 485.

Ranskan Lievenissä viime viikonloppuna Murto yritti jo 490:n ylitystä, mutta ei vielä uudessa ennätyskorkeudessaan onnistunut.

Tämä vuosi on Murrollekin melkoinen rutistus, sillä kansainvälisessä ohjelmassa ovat mukana halli-maailmanmestaruuskilpailut Glasgow:ssa maaliskuussa, Euroopan mestaruus -kilpailut Roomassa kesäkuussa ja Pariisin olympialaiset heinä-elokuussa.