Tykkää turkulaisesta! haastaa mukaan vähentämään yksinäisyyttä

Kaikille avoimessa ja maksuttomassa Ystävänpäivän tapahtumassa Turun ylioppilaskylässä on luvassa musiikkia, karkkibuffet ja iloisia kohtaamisia. Kuva: SPR Varsinais-Suomen piiri.
Kaikille avoimessa ja maksuttomassa Ystävänpäivän tapahtumassa Turun ylioppilaskylässä on luvassa musiikkia, karkkibuffet ja iloisia kohtaamisia. Kuva: SPR Varsinais-Suomen piiri.

Joka päivä voi olla ystävänpäivä: Tykkää turkulaisesta! -toiminnalla pyritään  edistämään arjen pieniä ystävällisiä tekoja kanssaihmisten keskuudessa. 

TAPAHTUMAT.

Tykkää turkulaisesta! muistuttaa, että pienet tai vähän suuremmatkin ystävälliset teot tuottavat hyvää mieltä itselle ja muille. Yksin tai yhdessä kavereiden kanssa voi myös lähteä erilaisiin ryhmiin tai tapahtumiin.

Hirvensalossa alkaa uusi Liiku lähellä -ryhmä NMKY Turun järjestämänä toimintakeskus Suvituulessa tiistaina 13.2. kello 10 ja ensimmäisellä kerralla osallistujille on luvassa laskiaispullakahvit. Liiku lähellä -ryhmiä on käynnissä jo yli 30 ja uusia ryhmiä käynnistyy kevään mittaan eri puolilla Turkua

SPR Varsinais-Suomen piiri järjestää nuorille aikuisille maksutonta ja monipuolista ohjelmaa keskiviikkoisin kello 18–20 Ylioppilaskylän TYS´n Chillin -tiloissa.

Osoitteessa Inspehtorinkatu 12 D sijaitsevassa Olkkari – Loungessa vietetään tulevana keskiviikkona 14.2. kello 16–19 vietetään teeman mukaisesti Valentine´s day event – Ystävänpäivä -tapahtumaa. QR-koodin kautta voi liittyä Olkkari – Loungen WhatsApp-ryhmään, josta saa tarkemmat tiedot kunkin viikon tapahtumasta.

Innostu sinfoniasta, seikkaile sävelmissä, tapaa taiteilijoita ja testaa soittimia Turun konserttitalolla.

Filharmoninen Junioriklubi on suunnattu 7–10-vuotiaille lapsille. Klubi-illat järjestetään noin kerran kuukaudessa keskiviikkoisin kello 17–18.30 Turun Konserttitalolla. Osallistua voi yhteen tai vaikka kaikkiin klubi-iltoihin, ohjelma on erilainen joka kerralla.

Sisäänkäynti klubi-iltoihin tapahtuu Turun konserttitalon kulttuurikauppa Ars Musican ovesta. Filharmoniseen Junioriklubiin liittyminen on ilmaista, mutta vaatii etukäteisilmoittautumisen.

Turun Seudun Omaishoitokeskus tarjoaa läheistään auttaville ohjausta ja neuvontaa, erilaisia vertaisryhmiä, digitukea, kaikille avoimia luentoja ja viihteellisiä tapahtumia.

Osoitteessa Vanha Hämeentie 105 pidettävässä Ystävänpäiväjuhlassa 14.2. kello 13–15  TraBand laulaa ja laulattaa vanhoja, tuttuja tanssikappaleita ystävänpäivän merkeissä. Mukana juhlassa on Turun Zonta-kerhosta muun muassa näyttelijä Eija-Irmeli Lahti, joka lukee novelleja kahvin aikana.

Lähitori Iso-Heikissä on teemana yksinäisyys 15. helmikuuta.

Lähitori toimii yli 60-vuotiaiden kohtaamispaikkana torstaisin kello 13 alkaen Senioritalo Iso-Heikissä, osoitteessa Revontulenkatu 4. Iltapäivän päättää Liiku lähellä -ryhmä, jossa on tarjolla monenlaista liikuntaa ryhmäläisten toiveiden mukaan.

Torstaina 15.2. pohditaan yhdessä, mitä kaikkea tarkoittaa, kun tuntee yksinäisyyttä, sekä miten yksinäisyyden tunnetta voi lieventää. Näkökulmia ikäihmisten yksinäisyydestä ja sen vaikutuksesta hyvinvointiin esittelee yksinäisten vertaisryhmien koordinaattori Katri Korvela Turun Seudun Vanhustuki ry:stä. Hän kertoo lisäksi senioritalo Iso-Heikissä alkavasta uudesta yksinäisten vertaisryhmästä.

Kevään muita teemoja ovat muun muassa ikääntyneiden liikenneturvallisuus, kuulo, kaaoksen kesyttäminen, terve askel sekä hengitysterveys.

Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry Kotikunnas on julkaissut Menovinkit senioreille -oppaan, jonka voi ladata kotikunnas.fi:stä.

Turun Seutusanomat