Äänestysinto hiipui loppuviikosta

Presidentinvaalien toisella kierroksella ovat tästä porukasta jäljellä enää Alexander Stubb ja Pekka Haavisto.

VAALIT

Presidentinvaalien toisen kierroksen ennakkoäänestys alkoi huimalla aktiivisuudella keskiviikkona, kun lähes kymmenen prosenttia äänioikeutetuista äänesti Suomessa. Äänestysinto kuitenkin hiipui vilkkaan keskiviikon jälkeen.

Keskiviikon jälkeen yli 400.000 suomalaista oli äänestänyt, mutta torstaina ennakkoäänestyspaikoilla kävi enää noin 328.000 suomalaista ja perjantaina hieman yli 300.000. Lauantaina äänestyspaikoilla oli jo varsin hiljainen päivä, sillä lauantain aikana vain 4,7 prosenttia äänioikeutetuista eli vajaa 200.000 kävi äänestämässä.

Sunnuntaiaamuun mennessä äänestänyt oli kuitenkin jo lähes 29 prosenttia suomalaisista eli reilut 1,2 miljoonaa.

Ennakkoäänestys jatkuu tiistai-iltaan asti. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 11. helmikuuta.

Toisella kierroksella ovat vastakkain Alexander Stubb (kok.) ja valitsijayhdistyksen ehdokkaana vaaleissa oleva Pekka Haavisto (vihr.).