Nuortenkeskus Nopassa keskustellaan mielenterveyden edistämisestä

JokaMielentaidot-seminaarin ohjelma koostuu ajankohtaisista luennoista, keskusteluista, esityksistä ja erilaisista workshopeista. Tapahtumapaikkoina ovat Raision Kirjastotalo, Uintikeskus Ulpukka, Olkkari ja nuortenkeskus Noppa.

RAISIO.

Raision kaupunki ja kohtaamispaikka Olkkari järjestävät JokaMielentaidot-seminaarin. Maksuton seminaari on suunnattu kaikenikäisille. Luvassa on kaksi päivää tietoa ja tapahtumia kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja mielenterveyden edistämisen teemoista.

Kohtaamispaikka Olkkarin yhteistyötahoina ja tapahtuman tuottajina toimivat kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointi-, vammais- ja liikuntapalvelut, itsenäiset toimijat sekä kolmas sektori.

– Jaamme tietoa ja puhumme aiheesta myös niiden puolesta, joiden ääni ei tule kuuluville. Haluamme osaltamme luoda avointa keskustelu- ja toimintakulttuuria, murtaa vanhoja asenteita ja synnyttää tuoreita havaintoja sekä synergiaa niin Varhan kuin kaupungin toimijoiden välillä siten, että saisimme luotua sekä lujitettua yhteistyötä, joka mahdollistaa laajempien kokonaisuuksien tuottamisen kuntalaisten hyväksi. Mielenterveyden edistäminen suoraan tai välillisesti on meidän kaikkien vastuulla yli sektorirajojen, Kohtaamispaikka Olkkarin vastaava ohjaaja Susanne Peltola kuvaa.

Somevaikuttaja ja tubettaja Nelli Kniivilä puhuu koulukiusaamisesta ja syömishäiriöstä Nuortenkeskus Nopassa 2.2. kello 15–16.

Alppiruusupuiston valonpolulla on kello 18–20 mietelauseita mielen hyvinvointiin. Tapahtuman järjestää Raision Rinkan Luontoluotsit.

ENVI – joogaa Ei Niin Venyville Ihmisille on tarjolla perjantain aikana kahteen kertaan Raision kirjastolla. Valon heijastuksia – rauhallinen kynttiläuinti on luvassa Uintikeskus Ulpukassa sekä Hiilipiirustustyöpaja Raision museo Harkossa.

Raision kirjastolla on ohjelmassa lauantaina 3. helmikuuta kello 10–11 Pikkulin Laululeikki-Show. Nuorten hyvinvoinnista saapuu Martinsaliin luennoimaan kello 12 lastenpsykiatrian erikoislääkäri, lääketieteen tohtori ja kirjailija Jari Sinkkonen.

Seminaarin tavoitteena on mielenterveyden-, osallisuuden-, yhdenvertaisuuden- ja kulttuurisen hyvinvoinnin tukeminen sekä mielenterveysongelmiin liittyvän stigman liudentaminen.

JokaMielentaidot-seminaariviikonloppu on osa Raision kaupungin 50-vuotisjuhlavuoden ohjelmistoa. Suurimmassa osassa seminaarin tapahtumia on ennakkoilmoittautuminen.

Katariina Mäkinen-Önsoy