Kuusistonsalmen sillan venereitin sulku jatkuu

Kuusistonsalmen vanhan sillan purkutyöt. Kuva: Varsinais-Suomen ELY-keskus.
Kuusistonsalmen vanhan sillan purkutyöt. Kuva: Varsinais-Suomen ELY-keskus.

KAARINA.

Airisto-Harvaluoto-Lemlahti -venereitin (väylä nro 3375) sulku jatkuu 15. helmikuuta asti Kuusistonsalmen sillan työmaan kohdalla. Venereitin sulun jatkamisella ei ole vaikutusta sillan valmistumisen kokonaiskestoon.

Reitin piti avautua alkuperäisen aikataulun mukaan 15.12.2023. Vanhan sillan purkutöitä piti kuitenkin jatkaa vielä tämän jälkeen. Venereitin sululla taataan turvallinen ja sujuva liikkuminen työmaalla. Sulku on aikataulutettu veneilykauden ulkopuolelle, jotta siitä aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa.

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloitti Kaarinassa maantiellä 180 (Saaristotie) Kuusistonsalmen sillan uusimistyöt loppukesästä 2023. Uusi silta rakennetaan vanhan sillan paikalle. Siltapaikka sijaitsee Kaarinassa, missä maantie 180 ylittää Kuusistonsalmen. Uusi Kuusistonsalmen silta korvaa nykyisen 1958 valmistuneen huonokuntoisen sillan. Sillan rakennustöiden yhteydessä maantietä 180 parannetaan siltapaikalla. Rakennustyöt kestävät loppuvuoteen 2024 asti.

Saaristotiellä on käynnissä Kuusistonsalmen sillan uusimisen lisäksi Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen. Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen aiheuttaa myös muutoksia veneväyliin.

Turun Seutusanomat