Lounais-Suomen poliisilaitos palkitsi vuoden poliisin ja ansioituneen työntekijän

Lounais-Suomen poliisilaitoksen vuoden poliisi on Teemu Grönros. Kuva: Lounais-Suomen poliisilaitos.
Lounais-Suomen poliisilaitoksen vuoden poliisi on Teemu Grönros. Kuva: Lounais-Suomen poliisilaitos.

UUTISET.

Lounais-Suomen poliisilaitos palkitsi 19. joulukuuta ylikonstaapeli Teemu Grönrosin Uudenkaupungin poliisiasemalta vuoden poliisina. Vuoden ansioituneena työntekijänä poliisilaitos palkitsi tutkintasihteeri Tuija Mattilan Turusta.

Kun Lounais-Suomessa poliisilaitos käynnisti huhtikuun alussa uuden yleispoliisiasemamallin, alueen 12 poliisiasemasta kuusi oli uuden edessä. Yksi niistä oli Uudenkaupungin poliisiasema, jossa valvonta- ja hälytystoiminnan sekä rikostorjunnan johtamisesta ja poliisin ennaltaestävästä työstä vastaa ylikonstaapeli Teemu Grönros.

– Niin henkilöstöosaamisellaan kuin poliisitoiminnan tietämyksellään Grönros on ansiokkaasti ja ammattitaitoisesti johtanut ryhmänsä hyvin tuloksin uuteen toimintakulttuuriin, valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja, ylikomisario Stephan Sundqvist kuvailee vuoden poliisin valinnan perusteluja.

Yleispoliisiasemilla töitä ei entiseen tapaan enää jaotella vaan kaikki poliisit tekevät rikostorjunnan ja valvonnan töitä sekä hoitavat hälytystehtäviä.

Vuoden poliisiksi valintaa tuki Grönrosin vankka kokemus tutkinnan johtamisesta ja auttavainen, reilu ja oikeudenmukainen esimiesote, jotka ovat auttaneet koko poliisiaseman henkilöstöä ottamaan uudet roolit haltuun.

– Muiden mukana myös Teemu on ollut uuden edessä ja päässyt opettelemaan uusia asioita. Hän on osoittanut esimerkillään, että ”vanhakin koira oppii uusia asioita”. Työilmapiiri on hyvä, ja henkilöstö on hitsautunut yhteen, Sundqvist sanoo.

Lounais-Suomen vuoden poliisi on ylpeä ja iloinen tunnustuksesta.

Teemu Grönros osoittaa tunnustuksestaan kiitokset ennen kaikkea ryhmäläisilleen ja koko Uudenkaupungin poliisiaseman henkilöstölle.

– Pienellä poliisiasemalla sujuvan yhteistyön ja hyvän työyhteisön merkitys korostuu: kaikki jeesaa kaikkia, Grönros painottaa.

Hän nauttii työn monipuolisuudesta.

– Kun on yhden päivän haalareissa ja toisen tutkinnassa, pystyy hoitamaan juttuja niihin oikeasti paneutuen ja käydä myös poliisiaseman ulkopuolella kuulemassa ihmisiä. Siten poliisi pääsee lähemmäs ihmisten arkea.

Grönros valmistui poliisiksi vuonna 1995, ja työuran ensimmäiset 9 vuotta hän työskenteli Helsingin poliisilaitoksella. Vuodesta 2004 hän on työskennellyt Vakka-Suomessa.

Vapaa-aika kuluu pitkälti merellä: Grönros on ahkera kalastaja, purjehtija ja veneilijä, ja sivutyönä hän kuljettaa välillä vähän isompiakin aluksia.

Lounais-Suomen vuoden poliisi on valittu vuodesta 1995 lähtien. Tänä vuonna on siis järjestyksessään jo 29. kerta.

Poliisipäällikkö valitsee tunnuksen saajan henkilöstön tekemien ehdotusten pohjalta, ja tieto julkistetaan aina poliisilaitoksen perinnepäivänä, jota vietetään Turun poliisilaitoksen perustamispäivän kunniaksi. Suomen ensimmäinen poliisilaitos perustettiin Turkuun vuonna 1816.

Vuoden työntekijän titteli meni Turun pääpoliisiaseman tekniseen rikostutkimuskeskukseen.

Tänä vuonna poliisilaitos palkitsi lisäksi vuoden ansioituneen työntekijän, joka on tutkintasihteeri Tuija Mattila. Mattilalla on lähes 40 vuoden monipuolinen työkokemus erilaisista työtehtävistä poliisissa.

Viimeiset yli 25 vuotta hän on työskennellyt teknisessä rikostutkimuskeskuksessa Turun pääpoliisiaseman toimipisteessä. Mattila on ollut merkittävässä asemassa kehittämässä poliisin jalkineenjälkirekisteriä, jota hän tälläkin hetkellä hoitaa ammattimaisesti ja taidolla, niin oman talon kuin muiden poliisilaitosten työntekijöitä opastaen.

Mattila tunnetaan avuliaana ja ystävällisenä sekä huumorintajuisena työkaverina. ”Tekniikan” oven takaa kuuluva naurunremakka on monesti Tuijan osuvien sutkautusten ansiota.

Vuoden ansioituneen työntekijän tunnustus on tarkoitettu poliisilaitoksen muulle henkilöstölle kuin poliiseille. Myös tämän tunnustus valitaan poliisilaitoksen henkilöstön tekemien ehdotusten perusteella.

Turun Seutusanomat