Raisiossa käyty lentopallon kärkiottelu niukasti vierailijoiden hyväksi

Raision Loimu ja Akaa-Volley tarjoilivat huippulentistä Kerttulan liikuntahallissa 28. joulukuuta. Kuva: Hannu Tuominen.
Raision Loimu ja Akaa-Volley tarjoilivat huippulentistä Kerttulan liikuntahallissa 28. joulukuuta. Kuva: Hannu Tuominen.

LENTOPALLO.

Lentopallon Mestaruusliigan välipäivien kärkipään vääntö Raision Loimun ja Akaa-Volleyn välillä tarjosi yleisölle ja Ruudun katsojille tasaisen, mutta virherikkaan, ottelun. Voiton vei Kerttulan liikuntahallissa käydyssä ottelussa lopulta viidennen erän jatkopalloilla vierasjoukkue lukemin 2–3 (23–25, 28–26, 22–25, 25–16, 14–16). Lämpimässä ja tunnerikkaassa ottelussa oli tuomaristokin välillä tiukilla ja keskusteluja ja torikokouksia käytiin vilkkaaseen tahtiin.

Vierasjoukkueen päävalmentaja Olli Kunnari harmitteli ottelun jälkeen:

– Tosiaan aika paljon virheitä tuli puolin. Ja samoin myös päätuomarille. Se nostaa osaltaan ottelun kiihkeyttä, kun pelaajat kokevat tuntevansa vääryyttä. Meillä oli aika iso ero voitetun ja hävityn erän hyökkäyksessä.

Akaa-Volley peluutti koko ottelun liberona Jyri Niemeä, joka selvisi iltapuhteesta hyvin pokaten myös ProLibero -palkinnon. Syöttötoiminnasta kumpikaan joukkue ei saanut päänsilittelyä valmentajilta, kun Loimulle kirjattiin 21 syöttövirhettä 5 virhettä vastaan ja Akaa-Volleylla taasen 23 virhettä ja 6 virhettä.

– Oli taas melkoista puuhastelua. Paljon virheitä, mutta tunnelma oli mun mielestä ihan suht hyvä. Vaihteli taso erien välissä – välillä me pelattiin hyvin ja välillä Raisio. Sen vuoksi yleisökin varmaan tykkäsi, kommentoi Akaa-Volleyn passari Ilja Ivanov ottelun jälkeen.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää ratkesivat niukalla kahden pisteen erolla, toisen venyen jatkopalloille asti. Pitkälle erätauolla lähdettiin tasatilanteessa 1–1, kun Loimu onnistui onnekseen puristamaan erävoiton, vaikka 21–14 johtoasema kääntyi välillä 22–23 tappioksi. Henkisesti erävoittojen tasoittaminen ennen pitkää taukoa oli kotijoukkueelle tärkeää.

Kaksi seuraavaa erää meni jälleen vuorotahtiin, kun Akaa-Volley voitti kolmannen ja Loimu taasen neljännen. Näin ratkaisua lähdettiin hakemaan lyhyestä viidennestä erästä. Siinä Akaa-Volley näytti karkaavan voittoon, kun Loimun aikalisää vietettiin tilanteessa 8–11. Loimu pääsi kuitenkin vielä peliin mukaan, kun muuten hyvän ottelun pelannut vierashakkuri Matej Smidel teki kaksi peräkkäistä hyökkäysvirhettä, joilla Loimu nousi tasoihin 12–12 tilanteessa. Nousu ei kuitenkaan riittänyt erä- ja otteluvoittoon, kun viimeisissä palloissa Loimu ei saanut vastaanottoa lähellekään verkkoa hyviin hyökkäysasemiin.

Kotijoukkueen parhaan pelaajan palkinnon Oma Säästöpankin edustajalta pokkasi yleispelaaja Aapeli Kouki ja vierailta Smidl. Kouki näki tappiosta huolimatta myös positiivista joukkueensa otteissa:

– Ei me huonosti pelattu. Jonkun verran tyytyväinen saa yleisesti olla. Akaalta kaksi erää on ihan kohtuu hyvä suoritus, vaikka täysiä pisteitä tietysti haettiin. Pienistä asioista kiinni ja aika virherikas ottelu.

Ottelun paras pistemies oli ylivoimaisesti Smidl, joka teki 29 pistettä tehoin +14. Loimun virkaveli Ali Fazli teki 18 pistettä, mutta jäi tehoissa mm. seitsemän syöttövirheen saattelemana vain kaksi pistettä plussan puolelle. Loimun parhaaksi valittu Kouki vastaanotti joukkueestaan parhaalla prosentilla ja teki 13 pistettä hyvällä 60% hyökkäysteholla. Loimulla pisteet jakautuivat muutenkin tasaisesti, kun Fazli ei ollut kuumimmillaan. Akaa-Volleyn puolella sen sijaan Smidlin ja seuraavaksi parhaan pistemiehen ero oli tällä kertaa isompi, kun seuraavina yleispelaaja Jere Heiskanen teki 15 ja keskipelaaja Antti Taponen 10 pistettä ja muut jäivät yksinumeroisiin lukemiin.

– Virheitä tehtiin tosiaan paljon ja meidän pelitapa ei ole vieläkään muodostunut. Nopeasti pyritään ratkaisuun ja vähän pelitaktiikan vastaisesti tehdään asioita. Varsinkin syöttöruudussa. Meidän torjunta on ulottuva ja sillä pystyisi sulkemaan pois sektoreita ja antamaan mahdollisuuksia puolustukselle. Eli ei taaskaan pelattu parasta peliämme, mutta vielä se sieltä tulee. Siitä huolimatta pystyttiin haastamaan ja taistelemaan tasaväkisesti voitosta. Se oli yksi ottelun tavoitteistamme, kommentoi Loimun päävalmentaja Kari Raatikainen.

Molemmat joukkueet jatkavat otteluitaan vielä tämän vuoden puolla, kun Loimu matkustaa lauantaina Kokkolaan Tiikereiden vieraaksi ja Akaa-Volley saa kotikentälleen vieraaksi Karelian Hurmoksen. Loimun seuraava kotiottelu isketään Raisiossa loppiaisena, kun Savo Volley saapuu vieraaksi Kerttulan liikuntahalliin.

Turun Seutusanomat