Suuren Piparkakkukilpailun teokset huokuvat joulun tunnelmaa Turun sydämessä

Suuri Piparkakkukilpailu 2023. Kuva: Turku Center.
Suuri Piparkakkukilpailu 2023. Kuva: Turku Center.

Turun keskustan ravintolat, kahvilat sekä muut kulttuuri- ja matkailutoimijat ovat lyöneet leipurihatut päähänsä ja askarrelleet mitä mielikuvituksellisempia piparkakkutaideteoksia.

TURKU.

Turun ydinkeskustassa Suuri Piparkakkukilpailun taideteoksia pääsee ihailemaan yhdeksässä eri sijainnissa. Jokainen kisaan osallistuva on pistänyt parastaan ja nähtävillä on muun muassa kanta-asiakkaista, kauppahallista ja teatterimaailmasta inspiraationsa saaneita teoksia.

Piparkakunmakuiselle kierrokselle pääsee helposti seuraamalla Turku Centerin Instagramista löytyvää karttaa. Jokainen pääsee myös halutessaan äänestämään suosikkiteostaan netissä. Teokset ovat nähtävillä 17.12. asti, jonka jälkeen jouluviikolla julkistetaan ja palkitaan eniten ääniä saanut piparkakkutaideteos kunniakirjalla ja pokaalilla.

Turku on erinomainen ruokakaupunki, jossa järjestetään lukuisia ruokaan ja ruokakulttuuriin liittyviä tapahtumia ja elämyksiä. Suuri Piparkakkukilpailu täydentää ruokakaupunki Turun talvikauden tarjontaa.

– Piparkakkukisa sopii ruokakaupunki Turkuun kuin Petterille punainen nenä. Perinteetkin alkavat aina jostain ja kisasta on tarkoitus tehdä jokavuotinen elämys ilahduttamaan keskustan kävijöitä, kertoo Turku Centerin toiminnanjohtaja Kirsi Eronen.

Myös osallistujat ovat innoissaan kisasta.

– Turku on ympäri vuoden ruokakaupunki ja on hauskaa, että näin joulun aikaan tarjolla on myös silmänruokaa kaupunkilaisille. Olemme ottaneet innolla vastaan piparkakkuhaasteen ja tavoitteena on tietysti voitto, sanailee Smörin ravintolapäällikkö Veera Vahtera.

Suuri Piparkakkukilpailu on Turku Centerin yhdessä jäsenyritysten kanssa järjestämä hyvän mielen elämys kaikille keskustan kävijöille. Mukana kisassa ovat Ravintola Tårget (Linnankatu 3), Ravintola Smör (Läntinen Rantakatu 3), Bar Edison (Kauppiaskatu 4B), Original Sokos Hotel Wiklund (Eerikinkatu 11) ja Ravintola Deliberi, Åbo Svenska Teater, Beyond Retro (Hansakortteli) sekä Hallin Herkku ja MBakery – Piece of Cake (Kauppahalli).

Turun Seutusanomat

 

 

Tiesitkö?