Lucia vierailee Turun kauppahallissa

Turun kauppahallin joulu. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.
Turun kauppahallin joulu. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

TURKU.

Suomen toiseksi vanhin kauppahalli on valmiina jouluun. Aivan kaupungin ytimessä toimiva Turun kauppahalli kokoaa saman katon alle liki 30 yritystä, joista saa henkilökohtaista asiakaspalvelua ja erityisiä tuotteita, joita ei muualta löydä. Jo pelkästään hallin joulutunnelma on kokemisen arvoinen elämys.Joulua edeltävänä aikana hallissa on paljon ohjelmaa, kun hallissa vierailevat vuorollaan Lucia ja joulupukki. Lucia tuo mukanaan joulun valoa ja tunnelmaa halliin lauantaina 16.12. kello 10.30. Joulupukki vierailee vielä tulevana lauantaina kello 11 ja saksofonistin sävelistä pääsee nauttimaan kello 12.30 alkaen.

Eerikinkadun päätyyn on avautumassa uusi kukkakauppa Bohemia. Sen yrittäjä Denisa Ruohomäki kertoo, että valikoimassa on joulukuussa muun muassa havukransseja ja muita joulukransseja, joulukimppuja sekä jouluisia ruukkukasveja, kuten joulutähtiä, tulilatvoja ja ruukkuruusuja.

Hallissa pistäytyvän kannattaa käydä myös tutustumassa uuteen ranskalaiseen La French Cafe -kahvilaravintolaan, joka toimii hallin ruokamaailmassa. Yrityksen valikoimiin kuuluu muun muassa herkullisia croissanteja sekä meheviä Croque monsieur -leipiä. Ranskalaiset yrittäjät, sisarukset Antoine ja Cleméntine Gorski loihtivat halliin aitoa ranskalaista tunnelmaa.

Kannattaa myös muistaa, että kauppahallin ruokamaailmasta saa myös nopean ja herkullisen lounaan jouluostosten lomassa.

Jouluun kuuluvat graavit, kylmäsavukalat ja monet muut kalaherkut taas löytyvät hallin kalaliikkeiden, Herkkunuotan tai Kalaliike S. Wallinin tiskeistä.  Lihaliike Reino Jokiselta voi tilata joulukinkkuja 18.12. asti, ja yrityksen tiskissä on laaja valikoima erilaisia joulutuotteita. Riistaa ja poroa haluavan kannattaa pistäytyä Poronlihan Erikoisliike Heinoset -yrityksessä, ja erilaiset kakut ja jälkiruokaherkut voi valita hallin laajasta tarjonnasta makunsa mukaan.

Pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä ei kannata unohtaa, sillä Kilimanjaro Shop tai Fimpexin puodeista löytyvät eksoottisemmatkin herkut. Parhaimmat herkut juustolautaselle voi valita Juustopuoti Immosesta, ja Joy4Foodin ja MBakeryn käsintehdyt suklaat viimeistelevät joulun herkkulistan.

Turun Seutusanomat