Biologinen museo sulkeutuu kevääksi

TURKU. 

Turun Biologisen museon sisätiloissa alkaa remontti vuodenvaihteen jälkeen ja museo on suljettuna tammikuun ensimmäisestä päivästä alkaen. Remontin aikana näyttelyyn tuodaan uusia moniaistisia sisältöjä ja muun muassa dioraamoihin asennetaan uudet heijastamattomat lasit.

Näyttelyuudistuksen myötä luvassa on moniaistisempia keinoja tutustua näyttelyyn ja museon historiaan. Suurimmat työvaiheet sisältävät näyttelykokemusta parantavien heijastamattomien lasien vaihtamisen dioraamojen ikkunoihin sekä uuden akustisemman lattiamateriaalin asentaminen näyttelytiloihin.

Remontin aikana myös asiakastilojen ilme uudistuu ja näyttely- ja asiakastiloja huoltomaalataan.

Kevään aikana myös pihapiirissä tapahtuu, kun näyttelyä laajennetaan museon seinien ulkopuolelle. Pihapiirin ulkonäyttely kannustaa tarkkailemaan ja tutkimaan kaupunkiluontoa. Lisäksi piha-alueen saavutettavuutta ja viihtyisyyttä lisätään levähdyspaikoilla, opasteilla ja valaistuksella.

Kokoelmia kotoa ja kaukomailta -näyttely on avoinna museon sulkeutumiseen eli uudenvuodenaattoon asti. Museokauppa palvelee asiakkaita joulun ajan normaalisti.

Museon sisä- ja ulkotilojen uudistaminen on osa Biologisen museon kehittämisprojektia, joka jatkuu toukokuulle 2024 asti. Remontoidun museon avajaisia vietetään 22. toukokuuta.

Turun Seutusanomat