Taiteilijakolmikko tuo valoa ja voimaa marraskuuhun

Veera Ruohomäen teos ”Etna”; sekatekniikka kankaalle kollaasilisäyksin.

MASKU
Lemun kirjastossa on marraskuussa Veera Ruohomäen, Tiltu Nurmisen ja Satu Haapalan yhteisnäyttely ”Sisäinen aurinko – oman voiman löytäminen”. Näyttelyn taideillassa torstaina 16. marraskuuta taiteilijat kertovat omista voimanlähteistään ja luovat uusia teoksia myös yhdessä yleisön kanssa.

Tiltu Nurminen tuo näyttelyyn värikkäitä akvarellikollaaseja, jotka kuvastavat omaa sisäistä aurinkoa ja sisäistä voimaa. Hän ajattelee, että oman voiman löytäminen auttaa pysymään tasapainossa silloinkin, kun maailma ympärillä nostaa näkyviin syitä pelkoon ja huoleen. Nykymaailma tarjoaa jatkuvasti mahdollisuuksia harjoitella oman voiman käyttöönottoa.
Parhaiten voi edistää oman ja muiden ihmisten hyvinvointia, kun aloittaa asioiden ratkaisemisen oman itsensä sisältä. Millaista maailmaa heijastan itse muita kohtaan, ja miten vastaan muiden ihmisten heijastuksiin. Ja kun omassa elämässä on rankkasade, annan muiden ihmisten aurinkojen kuivattaa pisarat ja lämmittää omaa olemustani. Ja pystyn vastavuoroisesti tekemään sen myös heille, Nurminen sanoo.

Veera Ruohomäki esittelee sekatekniikkatöissään erilaisia voimaeläimiä.
Löydän oman voimani lempeydestä ja luonnosta, oma- ja toislajisista rakkaista, joista jokainen opettaa minulle jotain. Avaan aistini, vain olen ja kohtaan, hän kertoo.
Ruohomäki pohtii myös energiakehon kolmatta keskusta eli chakraa.
Chakrat ovat keskeinen käsite itämaisessa filosofiassa ja hengellisyydessä. Osa energiakehoa; voimalaitoksia, jotka vastaanottavat, mukauttavat ja ilmaisevat elämän energiaa. Kehon kolmas energiakeskus solar plexus -chakra lujittaa henkilökohtaista voimaa, ja opettaa kunnioittamaan omia rajoja. Minulle se tekee näkyväksi ilon ja tyytyväisyyden aiheet, valon.

Satu Haapalan runot rukoilevat hengitystä, vuotavat mahlaa ja suolavettä, huokuvat äänen voimaa ja luovat yhteyttä kaikkeuteen.
Minä löydän parhaiten oman voimani äänen ja liikkeen kautta. Ääni on reitti sisäiseen hiljaisuuteen ja sieltä nousevaan elämänvoimaan. Tuotamme ääntä koko kehollamme, mutta eritysesti äänen tuottaminen liittyy kurkun alueen lisäksi kolmannen chakran alueeseen ja hengitykseen, Haapala toteaa.
Näyttelyn taideiltana 16. marraskuuta taiteilijat kertovat töistään ja omista voimanlähteistään. Veera Ruohomäki on myös kokenut sanataideohjaaja, ja hän toteuttaa yleisön kanssa yhteisöllisen runon. Satu Haapala tuo taideiltaan intuitiivista shamaanilaulua, ja Tiltu Nurminen pitää pienen rumpurentoutuksen itse valmistamallaan poronnahkarummulla.

Yhteisnäyttely ”Sisäinen aurinko – oman voiman löytäminen” Lemun kirjastossa 2.–30.11. Kuvataidetta ja runoja. Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina.