Raision kirjaston levyraadissa biisit kilpailevat pisteistä

Raision Kirjastotalon Martinsalissa järjestettävissä musiikkikoosteissa Juha Kaunisto pyörittää levyjä ja laskee osallistujista koostuvan raadin antamat äänet. Altti Koivisto puolestaan kertoo taustatietoja kuultavasta musiikista sekä sen esittäjistä.
Raision Kirjastotalon Martinsalissa järjestettävissä musiikkikoosteissa Juha Kaunisto pyörittää levyjä ja laskee osallistujista koostuvan raadin antamat äänet. Altti Koivisto puolestaan kertoo taustatietoja kuultavasta musiikista sekä sen esittäjistä.

Levyraadit ovat parhaimmillaan muistojen herättelyä eri aikakausien musiikin tahdissa.

MUSIIKKI.

Raision kirjastotalolla on vuodesta 2019 alkaen kokoontunut Kahdeksan kärjessä – hitit järjestykseen -levyraati. Raadin vetäjät Raision kirjaston Altti Koivisto ja Juha Kaunisto suunnittelevat tapahtumat aina vaihtuvan teeman mukaisesti.

– Olemme tänä syksynä käsitelleet ja vertailleet McCartneyn ja Lennonin soolotuotantoja aikaisemman Beatles-levyraadin lisäksi, Koivisto toteaa.
– Ensi kevään aiheet ovat jo valmiina. Silloin on luvassa kitarakuninkaita 1960–70-luvuilta, lisää Koivisto.

Kuluvan vuoden alusta iltatilaisuuksien lisäksi kirjastolla on ollut mahdollisuus osallistua myös levyraati-iltapäiviin. Teemaltaan samansisältöiset raadit ovat nykyisin siis tarjolla kahtena eri ajankohtana. Viimeksi lokakuisena iltana heräteltiin musiikkimuistoja historian ensimmäisestä Woodstockista, joka järjestettiin 15.−18. elokuuta 1969.

Seuraava Bändejä Woodstockin lavalla -levyraati on 7. joulukuuta kello 14. Sitä ennen kuunnellaan ja arvioidaan Lennonia ja McCartneytä omillaan tiistaina 21. marraskuuta kello 14. Tätä ennen John Lennon ja Paul McCartney olivat Kahdeksan kärjessä – hitit järjestykseen -raadin puntarissa syyskuussa.

– Kirjaston levyraadissa on muutama uskollinen kävijä, joka on osallistunut tilaisuuksiimme lähes joka kerta. Välillä vakiokävijät tuovat taas uusia osallistujia mukanaan. Raadeissa on siis sekä uusia että tutumpia kasvoja, Koivisto kertoo.

Levyraatiin saa tulla kuka tahansa äänestämään suosikkejaan ja halutessaan lausumaan kommentteja kappaleista ja artisteista. Raision kaupungin kirjastopalveluiden järjestämät levyraadit ovat maksuttomia.

Raision kirjasto on juuri käynnistänyt levyraatiyhteistyön Hulvelan palvelukeskuksen kanssa.

– Hulvelassa on oma viikoittain kokoontuva levyraatinsa, johon menemme marraskuussa vierailemaan toista kertaa. Ensimmäisessä meidän vetämässä Hulvelan levyraadissa oli aiheena Beatles ja seuraavassa kotimainen nykykansanmusiikki, kertoo Altti Koivisto.

Katariina Mäkinen-Önsoy