Mökki Galleriassa avautui Emma Lappalaisen debyyttinäyttely

Emma Lappalaisen debyyttinäyttely Hirviöitä on esillä Mökki Galleriassa kuukauden päivät. Kuva: Emma Lappalainen.
Emma Lappalaisen debyyttinäyttely Hirviöitä on esillä Mökki Galleriassa kuukauden päivät. Kuva: Emma Lappalainen.

KAARINA.

Kaarinassa sijaitseva Mökki Galleria saa vuoden synkimpänä kuukautena vieraakseen Emma Lappalaisen abstrakteja ja surrealistisia Hirviöitä. Näyttelyssä on neljä suurta ja kuusi pienempää, pyöreää öljy- ja akryylivärein maalattua teosta, joiden hahmoista ja otuksista monet sijoittuvat vedenalaiseen maailmaan.

– Näitä yhdistävät tulen ja veden teemat. Vesi ja myös avaruus ovat alitajunnan symboli: emme tiedä, mitä siellä on. Olen maalausteni kautta yhteydessä alitajuisiin, ikuisiin mörköihin. En koe niitä kuitenkaan pelottavina, vaan pyrin tutkimaan niitä, Lappalainen taustoittaa tiedotteessa.

– Elämme nyt ihmiskunnan historiassa merkittävää muutoskautta. Koetan taiteellani luoda kommunikatiivista yhteyttä johonkin pysyvään, jonka me kaikki jaamme. Minua kiehtoo maailman muutos ja ihmisten mielialan muutokset sen mukana, hän jatkaa.

Lappalainen arvostaa Mökki Gallerian sallivaa ja maanläheistä menoa.

– Onneksi näyttelylleni tarjoutui mahdollisuus juuri marraskuussa – sehän on se aika, kun mörköjä kuljeskelee maan päällä. Silloin on luontevaa pohtia eksistentiaalisia kysymyksiä ja omaa kuolevaisuuttaan. Kirsikkana kakussa onkin, että avajaispäivä osui pyhäinpäivään, Lappalainen hymyilee.

Kuvataide on ollut hänelle elämänmittainen harrastus, johon häntä on perheenkin taholta aina rohkaistu. Oma näyttely on ollut hänelle yksi tärkeä tavoite, ja siksi debyyttinäyttely onkin hänelle iso askel. Ensi vuodeksi on jo sovittu lisää.

– Se että jotain tapahtuu taiteeni ympärillä, saa voimat liikkeelle, hän sanoo. Näyttelytoiminnan lisäksi suurena tulevaisuuden unelmana hänellä onkin oman taidehuoneen perustaminen yhdessä muusikkomiehensä kanssa.

Näyttelyaika: 4.11. – 1.12. (ke – pe klo 12 – 17, la klo 12 – 15)

Turun Seutusanomat