Kierrätysmyymälä Lempparissa vietetään avajaisia

Kierrätysmyymälä Lemppari. Kuva: Lounais-Suomen Jätehuolto.
Kierrätysmyymälä Lemppari. Kuva: Lounais-Suomen Jätehuolto.

Hiidenkadulla lopettanut kierrätysmyymälä avataan nyt uudella nimellä Pläkkikaupungissa. Myymälän mukana uusiin tiloihin muuttivat myös LSJH:n poistotekstiilin keräys- ja lajittelutoiminnot.

LÄNSI-TURKU.

Pläkkikaupunkiin muuttanut Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) tekstiilien kierrätysmyymälä avaa ovensa uudella Lemppari-nimellä. Kierrätysmyymälän avajaisia vietetään keskiviikkona 22.11. kello 11–17. Myymälässä käy ainoastaan korttimaksu. Ostoksille kannattaa ottaa oma kauppakassi mukaan.

LSJH:n tekstiilien kierrätysmyymälä Lemppari käynnistää toimintansa sopivasti Euroopan jätteen vähentämisen viikolla (EWWR-viikko).

– Vuoden alusta voimaan tulleen poistotekstiilien erilliskeräysvelvoitteen myötä nykyinen tila kävi riittämättömäksi toiminnan kehittämisen kannalta. Siksi oli järkevää etsiä uusi, toimintaan paremmin soveltuva tila, joka on myös helpommin saavutettavissa, kertoo LSJH:n projektipäällikkö Aki Honkanen.

Kierrätysmyymälä Lemppari ei ole perinteinen second hand -kauppa, vaan keräykseen päätyneet käyttökelpoiset tekstiilit myydään hyvin edulliseen kilohintaan. Myynnissä on myös kodintekstiilejä sekä kankaita ja kangastilkkuja esimerkiksi ompelutöitä tai askartelua varten.

Lempparin yhteydessä toimii keräykseen tuodun poistotekstiilin lajitteluhalli. Sen sisäpuolella, tuulikaapissa oleviin farkkuhuputettuihin keräyslaatikoihin voi maksutta tuoda kotitaloudesta kotoisin olevaa poistotekstiiliä. Poistotekstiilit kannattaa pakata tiiviisti muovipussiin ennen keräysastiaan laittamista.

Turun Seutusanomat