Juhlavuoden joulukeräys suomalaiselle syöpätutkimukselle

Syöpätutkija, lasten hematologian ja onkologian ylilääkäri Minna Koskenvuo. Kuva: Svante Gullichsen.
Syöpätutkija, Turun yliopistollisen keskussairaalan lasten hematologian ja onkologian ylilääkäri Minna Koskenvuo. Kuva: Svante Gullichsen.

Syöpäsäätiö kerää 75-vuotisjuhlavuoden joulukeräyksellä varoja suomalaisen syöpätutkimuksen jatkumiseksi. 

TERVEYS.

75-vuotista taivaltaan viettävän Syöpäsäätiön joulukeräys syöpätutkimuksen hyväksi alkaa 15. marraskuuta. Keräys jatkuu vuoden loppuun saakka.

Syöpäsäätiön joulukeräyksellä tuetaan suomalaista syöpätutkimusta, jotta tulevaisuudessa yhä useampi syöpä voidaan parantaa.

Suomessa todettiin viime vuonna yli 35 000 uutta syöpää. Syöpämäärät jatkavat kasvuaan nopealla tahdilla. Vuonna 2035 Suomessa ennustetaan olevan 46 000 uutta syöpätapausta, ja jopa 40 prosentin suomalaisista arvioidaan sairastuvan syöpään elämänsä aikana.

–  Jokainen estetty syöpäkuolema on syöpätutkimuksen ansiota. Syöpätutkimuksessa on tällä hetkellä valtava tarve pitkäkestoiselle rahoitukselle. Suomessa on leikattu syöpätutkimuksen julkista rahoitusta viimeisen vuosikymmenen aikana rajusti, sanoo Syöpäsäätiön pääsihteeri Juha Pekka Turunen.

–  Samaan aikaan syöpätapausten määrät kasvavat maassamme huolestuttavasti. Siksi lahjoittajien apu syöpätutkimukselle on korvaamattoman tärkeä. Kiitämme niin yksityisten ihmisten kuin yritysten lahjoituksista – ne takaavat syöpätutkimuksen jatkumisen.  Lahjoituksilla voimme osaltamme rahoittaa maamme syöpätutkimusta ja tuoda varmuutta epävarmuuden keskellä työskenteleville syöpätutkijoille, Turunen sanoo.

Ilman rahoitusta ei ole tutkimusta.

– Rahoitus on syöpätutkijoille olennaisen tärkeä asia. Ilman tutkimusrahoitusta ei ole tutkimusta, joulukeräyksessä mukana oleva ylilääkäri, syöpätutkija Minna Koskenvuo kiteyttää. Hän työskentelee lasten hematologian ja onkologian ylilääkärinä Turun yliopistollisessa keskussairaalassa ja syöpätutkijana. Hän hoitaa syöpää sairastavia lapsia ja nuoria.

– Jotta saamme tehtyä tutkimusprojekteja ja voimme saavuttaa käänteentekeviä tuloksia, on löydettävä rahoitusta. Syöpäsäätiön ja lahjoittajien merkitys on valtavan tärkeä syöpätutkimukselle, Koskenvuo sanoo.

Lasten syöpiä hoitavan Minna Koskenvuon työ on luonteeltaan tavoitteellista ja periksiantamatonta.

– Haluamme etsiä ratkaisuja. Etsimme viimeisimmistä tutkimustiedoista uusia keinoja antaaksemme toivoa perheille. Käännämme kaikki kivet, jotka ovat käännettävissä näillä tiedoillamme. Vaikka olisi vaikeakin tilanne, ketään ei jätetä yksin ja hoidotta, Koskenvuo kuvailee.

– Joulussa on suuri tunnelataus, myös sairaalassa ja lasten syöpäosastolla. Tunnelma ei ole ankea, vaan lämmin. Läheisten merkitys korostuu jouluna. Lasten syöpätautien osastoa koristellaan, tuodaan jouluisia tarjoiluja ja lahjoja lapsille. Joulukuusi ja joulupukin vierailu tuovat iloa. Pienillä perinteillä tunnelma nousee arjen yläpuolelle. Sairaalassa potilaina olevien lasten perheet hyväksyvät hyvin sen, että tämä joulu vietetään sairaalassa, ja seuraava joulu toivottavasti yhdessä kotona. Toivo valoisammasta tulevaisuudesta elää, lupaa Koskenvuo.

Syöpäsäätiön joulukeräykseen annetuilla lahjoituksilla tuetaan syöpätutkimusta sekä syövän haavoittamia perheitä. Lisäksi joulukeräyksellä tuetaan sairastuneille ja heidän läheisilleen suunnattuja neuvontapalveluja.

Syöpäsäätiön joulukeräykseen voi osallistua syöpäsäätiö.fi:n kautta, lahjoitustilille tai Mobile Paylla.

Turun Seutusanomat

 

 

Syöpäsäätiö täyttää tänä vuonna 75 vuotta. Lahjoittajien ansiosta olemme tukeneet syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään sekä rahoittaneet syöpätutkimusta, jotta meillä olisi kerrottavana enemmän selviytymistarinoita kuin surullisia loppuja. Se on tehtävämme myös tulevaisuudessa.