Kuusistonsalmen varasilta otetaan käyttöön

Kuusistonsalmen sillan uusimistöistä johtuvan siirron aikana ajoneuvoliikenne joudutaan hetkellisesti ohjaamaan yhdelle kaistalle. Kuva: Varsinais-Suomen ELY-keskus.
Kuusistonsalmen sillan uusimistöistä johtuvan siirron aikana ajoneuvoliikenne joudutaan hetkellisesti ohjaamaan yhdelle kaistalle. Kuva: Varsinais-Suomen ELY-keskus.

Saaristotien viereen rakennetun varasillan käyttöönotto tapahtuu keskiviikon ja torstain 18.–19.10. aikana. 

LIIKENNE.

Kaarinassa maantiellä 180 (Saaristotie) Kuusistonsalmen sillan uusimistöiden vuoksi sillan Siirron aikana ajoneuvoliikenne joudutaan hetkellisesti ohjaamaan yhdelle kaistalle tarvittavien järjestelyiden toteutuksen ajaksi.

Liikenne ohjataan kulkemaan nykyisen sillan viereen rakennetulle varasillalle keskiviikkona 18.10. kello 5 aikaan aamulla. Torstai 19.10. toimii varapäivänä, jos varasillan viimeistelytöissä tulee viivästyksiä. Siirron aikana ajoneuvoliikenne joudutaan hetkellisesti ohjaamaan yhdelle kaistalle tarvittavien järjestelyiden toteutuksen ajaksi. Siirron aikana kannattaakin varata riittävästi matka-aikaa. Liikennettä paikalla ohjaa liikenteenohjaajat. Jalankulku- ja pyöräilyväylän liikenne siirretään myös kulkemaan varasillalle. Jalankulku- ja pyöräilyväylän liikenteessä ei ole suuria katkoja tai rajoituksia siirron aikana.

Bussipysäkit kohteella pysyvät töiden aikana käytössä, Kaarinaan päin suuntautuvan bussiliikenteen pysäkkiä on hieman siirretty, mutta sekin pysyy käytössä.

Varasillan ollessa käytössä on paikalla jatkuvasti 30 km/h nopeusrajoitus. Sillalla liikennöidessä on hyvä varata riittävästi matka-aikaa mahdollisen ruuhkautumisen varalta. Varasilta on valaistu. Kohteessa suoritetaan lisäksi tehostettua talvihoitoa, jotta talven ja liikennejärjestelyiden aiheuttamat haitat liikenteelle voidaan minimoida. Varasilta on käytössä syyskuun 2024 alkuun saakka, jonka jälkeen on tarkoitus, että liikenne saadaan siirrettyä uudelle sillalle. Urakka valmistuu kokonaisuudessaan lokakuussa 2024.

Vesiliikenteen väylään varasillan käyttöönotolla ei ole vaikutusta. Vesiliikenteen käytettävissä on keskivedenkorkeudesta mitattuna 4,5 m korkea ja 10,0 m leveä kulkuaukko. Kulkuaukon mitat on merkitty molemmille puolille aukon keskelle ja kulkuaukon reunat on merkitty heijastavin raamilaudoin ja varoitusvaloin. Kulkuaukko on valaistu. Veneilykauden (1.5.–30.9.) ulkopuolella vesiväylä voi olla suljettuna tilapäisesti. Pidempiaikaisista suluista tiedotetaan erikseen.

Seuraavana työvaiheena siltatyömaalla aloitetaan työsillan teko nykyisen sillan länsipuolelle sekä nykyisen sillan pintarakenteiden purku.

Saaristotiellä on käynnissä Kuusistonsalmen sillan uusimisen lisäksi Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen. Siltatyömaiden liikennejärjestelyjen lisäksi vanhalla Kirjalansalmen sillalla on liikennerajoituksia. Kannattaakin varata riittävästi aikaa matkan alkupäähän ja huomioida Saaristotien liikennejärjestelyt matka-ajassa. Tienkäyttäjiltä odotetaan myös valppautta muuttuvissa liikennejärjestelyissä.

Urakoitsijana hankkeessa toimii Kreate Oy.

Turun Seutusanomat