Kekripeikon Kekkerit huipentavat Seikkiksen syyslomatapahtuman

Syysloman loppuviikon ajan Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuistossa on käynnissä Sumuisen Suon kekripeikko -tapahtuma.

TURKU.

Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuistossa vietetään 18.–20. lokakuuta Sumuisen suon Kekripeikko -syyslomatapahtumaa. Tapahtuman huipennuksena ovat perjantaiset Kekripeikon Kekkerit.

Kekriä juhlistetaan perjantaina 20.10. kello 14–16 Taidekatoksessa. Ohjelmassa on musiikkia Kari Mäkirannan toimesta, Holvin alpakoiden tapaamista (huonolla säällä vierailuaika saattaa jäädä lyhyemmäksi) ja taidepajassa valmistettujne taikaesineiden testausta, kun itse Kekripeikko käy tervehtimässä lapsia!

Myynnissä on linssikeittoa noin sadalle hengelle tai niin kauan kuin sitä riittää. Grillipaikka on avoinna keskiviikosta perjantaihin kello 11–16. Seikkis tarjoaa puut, mutta grillattavat ja tulentekovälineet tulee tuoda mukanaan. Kekripeikon Kekkereille osallistuminen on maksutonta eikä vaadi ilmoittautumista.

Sumuisen suon Kekripeikko -tapahtuma sisältää myös Timantti-teatterin ja Seikkailutalon tiloissa tapahtuvaa ohjattua toimintaa. Tapahtumassa ei ole tarjolla lastenhoitopalvelua, joten alle 9-vuotiaat voivat osallistua vain aikuisen seurassa.

Peikon pesällä Timantti-teatterissa Peikkoprofessori ohjaa lapsille sirkustaitoja, selvittäen ovatko he peikkoja vai ihmisiä.

Paikalla on myös itse Kekripeikko, joka kertoo omaa tarinaansa. Tilassa käytetään terveydelle vaaratonta teatterisavua.

Timantti-teatterissa tapahtuva toiminta on maksutonta, eikä vaadi ilmoittautumista. Jos on ruuhkaa, omaa vuoroaan kannattaa odottaa rauhassa ovella. Toiminta-ajat ovat 18.–19.10. klo 12, klo 13, klo 14 ja klo 15, sekä pe 20.10 klo 12, klo 13 ja klo 14. Toiminta-ajan kesto on 45 minuuttia. Ohjaajina toimivat Seikkiksen taideohjaaja Maija Westerholm, sirkusharrastusohjaaja Vilma Turku ja teatteriharrastuksen ohjaaja Aliisa Kallio.

Seikkailutalon Taidepajassa valmistetaan puisia taikakaluja, maagisia esineitä sekä peikko- ja eläinhahmoja.

Koristeluun käytetään luonnonmateriaaleja ja maaleja. Taidepajan teema on sama kaikkina kolmena päivänä.

Taidepajat näyttävät tällä hetkellä olevan täynnä, mutta peruutuspaikkoja voi tiedustella Seikkailutalon ovelta paja-ajan alkaessa. Ohjaajina ovat lastenkulttuurikeskus Seikkailupuiston taideohjaajat Kristiina Kivimäki, Lotta Rapeli, Denisse Islas sekä vierailevana ohjaajana Anni Oja.

Seikkiksen omaa puuhakirjaa ostettavissa kuuden euron hintaan Seikkailutalon lipunmyynnissä tapahtuman aikana kello 10.30–16. Ovi on lukossa, joten sisään pääsee soittamalla ovikelloa.

Turun Seutusanomat