Konsertti veteraanimuistoista perinneaikaan

Turun Veteraaniperinneorkesteri Naantalissa vuosi sitten huhtikuussa. Kuva: Ari Mikkola.
Turun Veteraaniperinneorkesteri Naantalissa vuosi sitten huhtikuussa. Kuva: Ari Mikkola.

MUSIIKKI.

Turun Veteraaniperinneorkesteri vaalii 1939–1945 sotien veteraanien ja sen jälkeisen sukupolven suosimaa musiikkia. Aktiivisesti 30 vuoden ajan toimineen orkesterin juhlakonsertti järjestetään 11. marraskuuta Turun Sigyn-salissa.

Ohjelma koostuu vuosien aikana esitetyistä, suosituista sävelmistä. Konsertissa kuullaan muun muassa Jääkärin morsian -elokuvan musiikista osa I, sotasukupolven suosimia lauluja, viihdemusiikkia ja operettisävelmiä. Mukana on myös Markku Nurmisen vuonna 1967 ohjelmoima tietokonetango Kesän muistatko sen?. Laulusolisteina ovat Kaisa Kraft ja Jari Koivisto. Vierailevana viulusolistina on TFO:n konserttimestari Juha-Pekka Vikman.

Orkesteri perustettiin vuonna 1993 nimellä Turun Sotaveteraanisoittajat ja jäsenet olivat sotiemme veteraaneja. Nykyisessä kokoonpanossa heitä ei enää ole. Orkesteri rekisteröityikin tämän vuoden alkupuolella perinneorkesteriksi. Soittajia on tällä hetkellä 25. Kapellimestarina toimii Heikki Varantola. Esiintymisiä ja konsertteja on eri puolilla Turkua ja ympäristökuntia.

Lippuja juhlakonserttiin on saatavilla lippu.fi:n kautta.

Turun Seutusanomat