XLVI Rantaralli ajettiin Mynämäen ympäristössä

Naantalin seudun Urheiluautoilijoiden oma kuskipari Mika Korhonen ja Tommi Koskinen nousivat sarjan Yleinen pistetilanteessa toiseksi. Kuva: Patrick Rupponen / Loudlife Media.
Naantalin seudun Urheiluautoilijoiden oma kuskipari Mika Korhonen ja Tommi Koskinen nousivat sarjan Yleinen pistetilanteessa toiseksi. Kuva: Patrick Rupponen / Loudlife Media.

F-Cupin mestaruustaistelut kiihtyivät Varsinais-Suomen vauhdikkailla pikataipaleilla.

MOOTTORIURHEILU.

XLVI Rantaralli ajettiin 16. syyskuuta Mynämäen ympäristössä. Naantalin Seudun Urheiluautoilijoiden (NaSU) ja Rantarallin pääyhteistyökumppaneina toimivat Neste liikenneasemat Lieto, Naantali, Mynämäki, Raisio, Uusikaupunki ja Taivassalo.

Rantaralli oli F-Cup rallisarjan kauden neljäs osakilpailu. Länsi-Suomen alueen kuskeista F-Cupin rallisarjaan osallistuneet Markus Hellström ja Tapio Järvi joutuivat keskeyttämään tekniseen vikaan. NaSUn oma kuskipari Mika Korhonen ja Tommi Koskinen nousivat Yleisen sarjan pistetilanteessa toiseksi. Neliveto sarjaa johtaa Tomi Rönnemaa.

Lisäksi XLVI Rantaralli oli Alue 7:n aluemestaruuskilpailu, missä paikalliset kuskit näyttävät taitonsa. Alueen palkinnoista taistelevat Rantarallin luokkavoittajat, Korhonen-Koskinen, Sakselin-Kaskinen, Rönnemaa-Rönnemaa, Mattila-Lappalainen, Jaakkola-Nukki, Laine-Savolainen, Vepsä-Vepsä, Alenius-Keskevaari, Suvanto-Wikman ja Berg-Kantanen.

Muista aluepalkinnoista kilpailevat Rantarallissa luokassaan toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet parit Rantasalo-Rantasalo, Litjo-Kärpijoki, Varjo-Mäkelä, Aromaa-Isaksson, Nikusaari-Nikusaari, Rantasalo-Tiainen, Siltala-Siltala ja Suvanto-Sandholm.

Ralli SM-sarjaa johtava Lauri Joona kartturinaan Tuukka Shemeikka ajoivat 0-autolla aura-autona ennen kilpailijoita. He olivat erittäin tyytyväisiä reittiin ja kilpailuun sekä siihen, että vaikka yleisöä paljon, niin kaikki olivat katsojille varatulla turvallisilla alueilla, eivätkä näin olleen vaikeuttaneet kisan kulkua.

Rantarallin keskuspaikkana toimiva Mynämäki otti taas kerran rallikansan ilolla vastaan. Samoin tienvarsilla asuvat toivoivat saavansa autokansan oman tiensä varteen. Ensi vuonna 47. Rantaralli ja F Cupin osakilpailu ajetaankin jo 8.6.2024.

F-Cupin kauden viides ja viimeinen osakilpailu, Jopimainos Orimattila Ralli kilpaillaan lauantaina 7. lokakuuta. Tarjolla on viisi erikoiskoetta, joiden yhteismitta on noin 53,5 kilometriä.

Turun Seutusanomat