Rakennan rauhasta teltan – lauluja ja runoja sodasta ja rauhasta

Rakennan rauhasta teltan – lauluja ja runoja sodasta ja rauhasta
Rakennan rauhasta teltan – lauluja ja runoja sodasta ja rauhasta

TURKU.

Turun Kakskerran kirkossa kuullaan sunnuntaina 24. syyskuuta kello 15 Turun Lausuntakerhon Rakennan rauhasta teltan – lauluja ja runoja sodasta ja rauhasta -esitys.

Turun Lausuntakerholla on vuosikymmenien perinne järjestää syksyllä runotilaisuus Kakskerran kirkossa. Tämän syksyn esityksen teema on ajankohtainen: sota ja rauha. Esityksessä katsotaan taaksepäin – ja kuullaan sota-ajan perinteestä nousevia lauluja sekä eteenpäin – ja painotetaan rauhan tärkeyttä elämässä.

Musiikista huolehtii Mieskuoro Laulun Ystävien Weterani Weljet kuoro, johtajanaan Pekka Salminen. Kuoro laulaa muun muassa laulut Äänisen aallot, Vaiennut viulu, Valkea sisar, Hiljainen tienoo ja Jumalan kunnia luonnossa. Turun Lausuntakerhosta Maaret Perälä, Lasse Vahtola ja Pirjo Vahtola lukevat esimerkiksi Yrjö Jylhän, Kaarlo Sarkian, Viljo Kajavan ja Pirjo Vahtolan runoja. Ohjauksesta vastaa Maaret Perälä.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ohjelma kustantaa 10 euroa. Järjestelyistä vastaavat Turun Lausuntakerho, Weterani Weljet ja Turun Martinseurakunta.

Turun Taiteilijaseuran yhteydessä toimineeseen Teatterijaostoon perustettiin vuonna 1946 Lausuntajaosto, joka itsenäistyi syksyllä 1947 Turun Taiteilijaseuran Lausuntakerhoksi. Yhdistys rekisteröitiin vuonna 1961 Turun Lausuntakerho ry:ksi ja se on Suomen Lausujainliiton yhteisöjäsen. Kerhon toiminta perustuu lausuntataiteen, kirjallisuuden ja runouden tuntemuksen laajentamiseen, jäsenten koulutukseen ja esitysten järjestämiseen. Kerho järjestää säännöllisiä kerhoiltoja kuukauden kolmantena tiistaina. Kerhoilloissa keskustellaan runoudesta, runoilijoista ja lausutaan runoja. Jäseniä kerhossa on yli 50.

Turun Seutusanomat