Vanhalla Suurtorilla avautuu Meijä Manu -valokuvanäyttely

Turkuseura on kerännyt muistoja presidentti Mauno Koivistosta. Kuva: Turkuseura.
Turkuseura on kerännyt muistoja presidentti Mauno Koivistosta. Kuva: Turkuseura.

Edesmenneen presidenttimme Mauno Koiviston juhlavuoden kunniaksi pystytettävän valokuvanäyttelyn avajaisia vietetään viikon päästä. 

TURKU.

Turussa 9. elokuuta avautuva Mauno Koiviston (1923–2017) elämästä kertova näyttely on osa juhlavuoden ohjelmaa. Näyttelyllä muistetaan turkulaislähtöisen presidentin syntymän 100-vuotisjuhlaa.  Näyttelyyn pääsee tutustumaan Vanhalla Suurtorilla elokuun ajan.

– Valokuvanäyttely on hyvin lähelle kaupunkilaisia ja matkailijoita tuleva tapa kertoa presidentin elämästä ja elämäntyöstä, sanoo Mauno Koiviston juhlatoimikunnan puheenjohtaja Mika Maaskola.

Avajaisissa kuullaan puheenvuoro muun muassa Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Maaskolalta sekä Turkuseuran toiminnanjohtaja Kati Leskiseltä. Avajaisten juhlavieraaksi paikalle saapuu Mauno Koiviston tytär Assi Koivisto-Allonen. Musiikkiesityksistä vastaa Mieskuoro Naskalit, johon Koivisto itsekin kuului aikoinaan.

Meijä Manu -näyttelyn valokuvat on koottu useista julkisista ja yksityisistä arkistoista. Kuvien joukossa on myös ennen julkaisemattomia valokuvia.

– Halusimme keskittyä Koiviston suhteeseen synnyinkaupunkiinsa ja poimia joukkoon mahdollisimman paljon valokuvia, jotka olisivat myös otettu Turussa, kertoo näyttelyn koonnista vastannut Turkuseuran projektityöntekijä Aleksi Kauppinen tiedotteessa.

Näyttelyn toteuttavat yhteistyössä Turun kaupunki ja Turkuseura. Kaikille avoin ja maksuton ulkoilmanäyttely on nähtävillä 9.–31. elokuuta. Näyttelyn avajaisia vietetään Vanhalla Suurtorilla keskiviikkona 9. elokuuta kello 17

Valokuvanäyttely on jatkoa myös Turkuseuran hankkeelle, jossa kerättiin kevään aikana kaupunkilaisilta muistoja Mauno Koivistosta. Muistot kootaan Suomen Turku -lehden erikoisnumeroon, joka on jaossa maksuttomasti Turun päivänä 17. syyskuuta.

 

 

Näyttelyopastuksia on tarjolla runsaasti

Turkuseura järjestää näyttelyyn maksuttomia opastettuja kierroksia 17.8., 21.8., 23.8., 28.8. ja 30.8. Tapahtumiin pääsee ilmoittautumaan Turkuseuran verkkosivuilla: https://turkuseura.fi/tapahtumat/

Maksuttomia kierroksia on tarjolla myös koululaisryhmille. Opettajat voivat varata kierroksen ryhmälleen ottamalla yhteyttä näyttelyn projektityöntekijään Aleksi Kauppiseen (aleksi.kauppinen@turkuseura.fi, 040 5229063).