Turun vikellyskilpailuissa valmistaudutaan SM-kilpailuihin

90-vuotista taivaltaan juhlistavien Turun Ratsastajien elokuun tapahtumakalenteria täydentävät Vaulting Club Finlandin kanssa yhteistyössä toteutettavat kansalliset Vikellyskilpailut.

TURKU.

Kansalliset vikellyskilpailut kokoavat 60 suomalaista vikeltäjää Turkuun Artukaisten ratsastuskoululle sunnuntaina 13. elokuuta. Vikellys on näyttävä ja akrobaattinen hevosurheilulaji, joka vaatii urheilijoilta taitoa, notkeutta ja voimaa. Kilpailuissa kisataan yksin-, pari- ja joukkuevikellyksessä kaikilla vikellyksen tasoilla.

Korkeimpien kansallisen tason luokkien vikeltäjät valmistautuvat SM-kilpailuihin, ja Turussa nähdään näiden luokkien kilpailusuorituksia yksinvikellyksen lisäksi myös pari- sekä joukkuevikellyksessä. Joukkuevikellys on henkeäsalpaavaa katsottavaa, kun laukkaavan hevosen selässä taituroi jopa kolme vikeltäjää yhtä aikaa.

Kansallisessa lasten luokassa SM-kilpailuihin valmistautuu maskulainen Peppi Rasi, jota juoksuttaa Sanna Tapojärvi-Rasi. Muita paikallisia taidonnäytteitä kilpailuissa nähdään Maskun Tapojärven Rusthollissa harjoittelevilta Annika Tammiselta, Jenna Miettiseltä sekä Iida Cornetilta yksinvikellyksessä sekä heidän yhteisessä joukkueohjelmassa. Heillä on hevosina ihastuttava Nattens Anastasia ja kisa-areenalla debytoiva Deliberato TR ja juoksuttajana Sanna Tapojärvi-Rasi. Varsinaissuomalaista edustusta kilpailuihin saadaan myös Somerolta ja Loimaalta.

Kilpailunjohtaja, Vaulting Club Finlandin puheenjohtaja, Sanna Tapojärvi-Rasi toivoo näkevänsä Turun Ratsastajien kanssa yhteistyössä järjestettävissä kilpailuissa vikeltäjien ainutlaatuista yhteishenkeä ja tsemppausta.

– Vikellyksen kilpailusuoritukset ovat näyttävää ja urheilullista katsottavaa myös hevosurheiluun perehtymättömille. Vikellys sopii oheisharjoitteluna myös muiden ratsastuslajien harrastajille erityisesti tasapainon, koordinaatiokyvyn sekä myös rohkeuden ja keskittymisen kehittämiseen, Tapojärvi-Rasi kertoo ja toivoo erityisesti alueen ratsastuskoulujen ja harrastetallien innostuvan lajista, jotta vikellykselle saataisiin enemmän harrastusmahdollisuuksia Varsinais-Suomeen.

Kilpailut käydään sunnuntaina 13.8. Artukaisten Ratsastuskoululla. Kilpailupäivän aikana tallilla palvelee buffet. Kilpailuiden järjestäjät Vaulting Club Finland sekä Turun Ratsastajat toivottavat yleisön tervetulleeksi katsomaan ja viihtymään! Vikellystä on harvoin tarjolla Turussa.

Turun Seutusanomat