Manillan kulttuuritehdas täyttyy animaation juhlasta

Turku Animated Film Festival. Kuva: Paavo Pykäläinen Photography.
Turku Animated Film Festival. Kuva: Paavo Pykäläinen Photography.

Aurajoen varrella sijaitseva Manillan kulttuurikortteli täyttyy kansainvälisestä huippuanimaatiosta, yhteisöllisestä juhlinnasta ja innostavasta ammattilaisohjelmasta.

TURKU.

Turku Animated Film Festival (TAFF) karkeloi animaation ja luovan mielen kunniaksi Manillan kulttuurikorttelissa 23.–27. elokuuta.

Jo kahdeksatta kertaa Manillan kulttuurikortteli täyttyy kansainvälisestä huippuanimaatiosta, yhteisöllisestä karkeloinnista sekä innostavasta ammattilaisohjelmasta.

Ohjelma koostuu kilpailu-, panorama- ja teemanäytöksistä, joista osa soveltuu myös eri-ikäisille Junior-yleisöille. Pitkin viikkoa TAFFin ystävät pääsevät nauttimaan vapaan sisäänpäsyn näytöksistä ja työpajoista myös Taiteen talolla ja Kirjakahvilalla Turun vanhassa kaupungissa.

Kahden päivän ajan TAFF Pro kokoaa yhteen animaation ja pelien ammattilaisia kuuntelemaan kiinnostavia puheenvuoroja ja seuraamaan ajatuksiaherättäviä esittelyjä sekä pelaamaan, keskustelemaan ja viettämään aikaa innostavassa seurassa, jossa molempien alojen ammattilaiset pääsevät oppimaan toisiltaan.

Torstain TAFF Pro Forumissa pelien ja animaation ammattilaiset ja asiantuntijat pääsevät kertomaan projekteistaan sekä osallistujat tutustumaan toisiinsa sekä näytteilleasettajiin. Puheenvuoroissa kuullaan Antti Laakson indiepelistä Dreams in the Witch House sekä Liisa Vähäkylän kirjasta Nordic Animation – Balancing the East and the West.

Tiina Räsäsen ja Ville Korpelan puheenvuorot valottavat pelien ja animaation suhdetta, ja Turku Game Lab tutustuttaa Tulevaisuuden interaktiiviset teknologiat -tutkimusryhmän projektiin. Koko tapahtuman ajan TAFF Pron kahvinurkkaus tarjoaa rennon ympäristön vapaamuotoiselle ajatustenvaihdolle ammattilaisten kesken. Toni Hautamäen pikselitaidenäyttely ilahduttaa kävijöitä koko festivaalin ajan.

Perjantaina katse siirtyy animaation ja pelien tulevaisuudennäkymiin ja -teknologioihin. Taiken läänintaiteilija Jaakko Kemppaisen luento visioi pelitaiteen mahdollisia tulevaisuuksia ja pelisuunnittelija Jussi Kemppainen puolestaan tekoälyn mahdollisuuksia pelianimaatiossa. Iltapäivän paneelissa heidän seuraansa liittyy animaattori Sonja Yrjölä keskustelemaan animaation ja pelien yhtymäpisteistä ja mahdollisuuksista. Keskustelua ohjaa Animaatiokillan Mika Koskinen.

TAFF Pron perjantai huipentuu tapahtuman teema heijastelevaan peliteemaiseen animaationäytökseen. Games X Animation -näytös on avoinna koko festivaaliyleisölle. Ohjelman ensisijainen kieli on englanti. Kysymyksiä esiintyjille ja esittelijöille voi esittää myös suomeksi.

Tapahtumassa on useita ilmaisnäytöksiä ja myös työpajoja, joihin on vapaa pääsy. Lisäksi tapahtumaan on myynnissä näytöslippuja, sarjalippuja ja festivaalipassi.

Turun Seutusanomat