Terassikesä jatkuu Logomon urbaanilla tapahtuma-alueella

Taiteiden yönä ikärajaton keikka!

Logomon Terassikesä 2023.
Logomon Terassikesä 2023. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

Turun Logomon Terassikesä päättyy lauantaina 19. elokuuta Popedan viimeisen Turun keikan merkeissä.  

TURKU.

Logomon Terassikesä jatkuu vielä 19. elokuuta asti kovin esiintyjin! Taiteiden yön 17.8. KUUMAAn keikkaa lukuun ottamatta keikkojen ikäraja on 18 vuotta. Terassikesän viimeisinä esiintyjinä päälavalla nähdään Maustetytöt, Litku Klemetti ja Popeda. Popedan keikan jälkeen Teatrossa pääsee tunnelmoimaan Bertenyi & Riihimäki Duoa.

Logomon ja Makasiini Contemporaryn ABOUT ART 2023 -kesänäyttely
Logomon ja Makasiini Contemporaryn ABOUT ART 2023 -kesänäyttely

Logomon aulassa ehtii niin ikään vielä viikon ajan tutustumaan Suomen suurimpaan nykytaiteen ryhmänäyttelyyn. Logomon ja Makasiini Contemporaryn ABOUT ART 2023 -kesänäyttely esittelee teoksia yli kolmeltakymmeneltä kotimaiselta ja kansainväliseltä taiteilijalta. Taiteilijoiden joukossa on lahjakkaita nuoria lupauksia sekä uransa jo vakiinnuttaneita konkareita Suomesta ja ulkomailta.

Kansainvälistä puolta taiteilijakattauksesta edustavat muun muassa nuoremman polven lupaus Kristy M Chan, Englannissa työskentelevä Tomo Campbell sekä tanskalainen Mie Olise Kjærgaard, joiden teoksissa esittävä ja ekspressiivinen ote sekoittuvat kiehtovalla tavalla. Espanjalaisen Jorge Galindon sekä suomalaisen Heikki Marilan väriä ja maalia pursuavat teokset tuovat asetelmamaalauksen ja kasviaiheet nykyaikaan, kun taas ylitodelliset ja mielikuvitukselliset elementit heräävät eloon Petri Ala-Maunuksen maisemamaalauksissa sekä Jasmin Anoschkinin keramiikkaveistoksissa.

– ABOUT ART 2023 -näyttely koostuu sekä taiteilijoista, joiden kanssa olen tehnyt pitkään yhteistyötä että aivan uusista nimistä, joita tullaan näkemään jatkossa myös Makasiini Contemporaryn ohjelmistossa. Logomon näyttely on kuin jättimäinen messuosasto kuratoituna hyvinkin erilaisista taiteiljoista jaoteltuina toimimaan tilallisesti yhdessä, summaa Makasiini Contemporaryn galleristi Frej Forsblom.

Turun Taiteiden yön kunniaksi torstaina näyttelyyn pääsee tutustumaan kello 11–22. Näyttelyyn on poikkeuksellisesti myös vapaa pääsy koko päivän. Opastetut kierrokset ovat kello 11.30, 17.00 ja 19.00.

Lauantaina 19.8. ABOUT ART 2023 -taiteilijat Sampo Apajalahti, Tiina Pyykkinen, Raisa Raekallio ja Misha del Val kertovat taiteestaan ja työskentelytavoistaan kello 14–16.

Logomon Teatro on kokenut isoja uudistuksia.

Kesällä se muuttui päivittäin avoinna olevaksi kortteliravintolaksi, jossa tarjotaan napolilaistyyppistä pizzaa. Pizzat paistetaan Teatron uudessa, aidossa italialaisessa kiviarinauunissa.

Logomo 2023
Logomo 2023. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

– Koko Terassikesä-alueen viihtyvyyteen ja ruokatarjontaan on nyt panostettu, jotta alueella olisi mukava viettää aikaa muutenkin kuin keikoilla. Alueelle on myös vapaa pääsy joka päivä. Tapahtumailtoina alue muuttuu maksulliseksi ja ikärajalliseksi kello 18 alkaen. Keikkojen päätyttyä noin kello 21 Teatroon pääsee taas ilmaiseksi kuuntelemaan dj-musiikkia tai trubaduureja, Logomon ravintolapäällikkö Sanna Kiviranta kuvailee.

Keikkailtoina Terassikesän piha-alueella toimii myös ravintola Ahi-Ahi, joka tarjoilee raikkaita poke bowleja havaijilaisella vivahteella. Suosittu pop-up-ravintola on aikaisempina kesinä sijainnut Naantalissa sekä Turussa Vanhan Suurtorin läheisyydessä.

Turun Seutusanomat

 

 

Juttuun on lisätty 16.8. kello 16 tieto Taiteiden yön vaikutuksesta ABOUT ART -näyttelyyn ja infoa lauantain taiteilijavierailusta.