Sibbe Atrium Live! -konsertit palaavat elokuun torstai-iltoina

Sibelius-museossa Tytti Arola soittaa musiikkia neljälle kaiuttimelle, elektrosakustisia sävellyksiään viululle sekä uusia elektronisia kappaleitaan. Kuva: Venla Helenius.
Sibelius-museossa Tytti Arola soittaa musiikkia neljälle kaiuttimelle, elektrosakustisia sävellyksiään viululle sekä uusia elektronisia kappaleitaan. Kuva: Venla Helenius.

Sibbe Atrium Live! -konserttisarjan aloittaa 3.8. Turun Yliopiston Elektronisen Musiikin Ystävien Ystävät (TYEMYY). Elokuun lopulla tapahtumassa esiintyy säveltäjä ja äänitaiteilija Tytti Arola.

MUSIIKKI.

Sibelius-museon sisäpihalla vuodesta 2019 lähtien järjestetty konserttisarja, Sibbe Atrium Live! palaa. Elokuun torstai-iltoina museon atriumilla kuullaan taas ennakkoluulotonta elektronista musiikkia.

Tämän kesän Sibbe Atrium Live! -konserttisarjan kattaus on monipuolinen. Sarjan aloittaa 3. elokuuta Turun Yliopiston Elektronisen Musiikin Ystävien Ystävät (TYEMYY), joka on jo yli kymmenen vuotta vaalinut vaihtoehtoista elektronista musiikkikulttuuria Turussa.

Äänitaiteilija Antti Tolvilta tullaan kuulemaan yksi atriumkonsertti elokuun illassa 10. päivä. Unenomaista popmusiikkia esittävä playful flowers taas tekee ensiesiintymisensä 17. elokuuta. Yhtyeen jäsenet Veera Lohiniva (laulu ja kitara), Aamu Kirjonen (kitara), Anna Marjamäki (syntetisaattorit ja ambient) sekä Laura Ahvonen (basso) punovat soittimillaan pehmeän utuista soundimaailmaa yhdistäen Marjamäen kenttänauhoituksista kappaleisiin. Lohinivan symboliikalla ladatut sanoitukset käsittelevät muun muassa vaikeita elämänvaiheita ja nähdyksi tulemisen tarvetta.

31. elokuuta esiintyvä Tytti Arola on säveltäjä ja äänitaiteilija, jota kiinnostaa arjen tuominen konserttitiloihin, moniaististen sävellysten tekeminen sekä tilallisen äänen kanssa työskentely. Teoksissaan Arola hyödyntää usein elektroniikkaa ja kenttä-äänityksiä. Sibelius-museossa Arola soittaa musiikkia neljälle kaiuttimelle, elektrosakustisia sävellyksiään viululle sekä uusia elektronisia kappaleitaan.

– Olemme ilosia, että voimme jälleen kutsua monipuolisen, kokeellisemman elektronisen musiikin ystäviä sisäpihallemme  ja tarjota heille uuden tavan nauttia taiteesta ja musiikista museon hienossa, suojatussa ulkotilassa, toteaa Sibelius-museon kulttuurituottaja Johannes Juva tiedotteessa.

Turun Seutusanomat