Kuusiston Taidekartanon ja linnanraunioiden kesä jatkuu

Kuusiston Taidekartanon puuveistospuutarha on aina avoinna. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.
Kuusiston Taidekartanon puuveistospuutarha on aina avoinna. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

KAARINA.

Kaarinassa sijaitsevassa Kuusiston Taidekartanon piha-alueella avautui 31.7.–6.8. pidetyllä Veistoviikolla valmistuneiden veistosten näyttely. Kuvanveistäjien Terhi Kaakisen, Juha Mennan, Kim Jotunin, Riku Riipan, Milja Salosen, Joakim Sederholmin ja Nora Tapperin Veistoviikko II:n aikana tekemät veistokset ovat esillä puuveistospuutarhassa aina.

Kuusiston Taidekartanossa vietetään perjantaina 11.8. kello 17 kahden väkivaltaa vastustavan näyttelyn avajaisia. The Haunting Heritage – Ahdistava perintö esittelee Māris Grunskisin valokuvia. Samana iltana paikalla on myös Lopettakaa!-näyttelyn taiteilijoita kertomassa teoksistaan.

Taidekartanon ovet sulkeutuvat 10. syyskuuta. Rakennuksen ympäristön valloittanut puuveistospuutarha on kuitenkin aina avoinna yleisölle.

Alueella on myös historialliset Kuusiston linnanrauniot, sekä linnanraunioiden kupeessa kulkeva Kappelimäen luonnonsuojelualueen luontopolku (3,2 km). Luontopolku alkaa Kuusiston kartanon pysäköintialueelta.

Täksi kesäksi avautunut uusi Kuusiston piispanlinnan vierailukeskus on avoinna 13. elokuuta asti päivittäin kello 11–18.

Sen jälkeen vierailukeskus on auki elokuun kahden viimeisen viikonlopun ajan ja syyskuussa sunnuntaisin kello 12–17.

Pyöräily-ystävällisessä vierailukeskuksessa pyörät saa lukittua pyörätelineeseen. Pyydettäessä löytyy pyöränpumppu, perusvalikoima sisäkumeja ja työkalut, jos pyörän kanssa on ongelmia. Juomapullot saa myös veloituksetta täyttää kahvilan puolella.

Kuusiston piispanlinnan vierailukeskuksen alakerrassa avautui 26.7. katolisten piispojen vaakunanäyttely.

Linnanrauniot Livessä torstai 17. elokuuta on laululahjoja täynnä! Ensimmäisen näytöksen Rakkausallergiaa-esityksessä on biisejä ja tarinoita rakastamisen vaarasta ja autuudesta.
Käsikirjoitus ja laulut: Neiti Ö. Lavalla Neiti Ö Nina Erjossaari, Valtteri Lipasti, Antti Ainola ja Midis Mitja Erjossaari.

Toisen näytöksen Linnanrauniot soi on musaimproshow, johon yleisö saa keksiä aiheet, sanat ja musatyylit. Tapahtuman järjestää Ykkösryhmä-kiertueteatteri ja väliaikatarjoiluista vastaavat Kuusiston Piispanlinnan Vierailukeskus, keltaisen talon kahvilan Markku ja Minna.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Kuusiston piispanlinnan vierailukeskus toimii entisessä, sympaattisen keltaisessa vartijantuvan rakennuksessa, jossa alakerrassa toimii kahvila ja yläkerrassa on näyttelytilaa. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy. 
Kuusiston piispanlinnan vierailukeskus toimii entisessä, sympaattisen keltaisessa vartijantuvan rakennuksessa, jossa alakerrassa toimii kahvila ja yläkerrassa on näyttelytilaa. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.