Sauvo-talolle avautuu yhdistystila

Sauvon sivistysjohtaja Elli Sainio ja kirjastonjohtaja Päivi Inkinen valmistelevat yhdistystilaa Sauvo-talon alakertaan. Tilaan iloa ja väriä tuovat sauvolaisen taidemaalarin Kati Mikolan taulut.
Sauvon sivistysjohtaja Elli Sainio ja kirjastonjohtaja Päivi Inkinen valmistelevat yhdistystilaa Sauvo-talon alakertaan. Tilaan iloa ja väriä tuovat sauvolaisen taidemaalarin Kati Mikolan taulut.

Vanha valtuustosali sisustetaan uuteen uskoon vapaa-ajan kokoontumispaikaksi sopivaan tyyliin. 

SAUVO.

Sauvon uuden kunnantalon, tammikuussa käyttöön otetun Sauvo-talon kiinteistön takaosaan remontoidaan parhaillaan yhdistystilaa. Avoimia ovia vielä nimeä vailla olevassa yhdistystilassa vietetään 5. syyskuuta kello 15–18.

Toive sauvolaisten toimijoiden omasta kokoontumispaikasta on ollut pitkään vireillä.

– Harrastustiloja, kuten Seurala, SELKUn Vahtistenmäki ja Karunan Urheilijoiden Kallioranta, on kyllä, mutta tämäntyyppistä varsinaista yhdistystilaa ei ole kunnassamme ollut aiemmin, sanoo Sauvon kirjastonjohtaja Päivi Inkinen.

Sivistysjohtaja Elli Sainio miettii nimikilpailua, jossa kuntalaiset voisivat ehdottaa yhdistystilalle nimeä.

– Se voisi olla osa avajaisten ohjelmaa. Ehdotuksen voisi jättää samalla kertaa, kun tulee tutustumaan tilaan, Sainio toteaa.

Yhdistystila avautuu Sauvo-talon alakerrassa sijaitsevaan vanhaan valtuustosaliin. Huoneen varusteluun kuuluu muun muassa kokoustekniikkaan liittyvät audiovisuaaliset laitteet sekä kahvinkeitin, mikro, keittolevy ja työtaso. Pöytiä ja tuoleja tilassa on noin 60:lle hengelle.

– Se on ollut tyyliltään virallinen huone valkoisine seinineen. Seinät saavat nyt väriä ja eloa sauvolaistaiteiljan Kati Mikolan maalauksista, jotka ovat aiheiltaan tilaan sopivia. Tila sisustetaan koulussa ylimääräisiksi jääneillä kirkkaan vihreillä tuoleilla ja tekokukilla. Suurimmaksi osaksi käytämme kierrätettyjä materiaaleja, ainoat uudet hankinnat ovat kasvit ja taulut, Sainio jatkaa.

Avoimien ovien tapahtumassa on paikalla Elli Sainion ja Päivi Inkisen lisäksi kunnan uusi hyvinvointi- ja liikuntakoordinaattori Riina Rautiainen.

– Hyvinvointikoordinaattorin tehtävä on Sauvossa täysin uusi ja Rautiainen on vasta aloittanut työnsä täällä. Hänen työnkuvansa vielä tarkentuu ja rakentuu ajan myötä, Sainio kertoo.

Varauslomake julkaistaan Sauvon kunnan verkkosivuilla. Varauskäytännöistä kerrotaan tarkemmin yhdistystilan avajaisissa.

– Avaimia ei jaeta käyttäjille, vaan yhdistystilan ovi tulee toimimaan koodilla. Koodi annetaan varauksen yhteydessä. Tilan varaus tulee tehdä vähintäänkin seitsemän päivää ennen tapahtuman ajankohtaa, Päivi Inkinen kertoo.

Yhdistystila on tarkoitettu sauvolaisten toimijoiden kokoontumiskäyttöön. Sitä ei voi vuokrata esimerkiksi yksityisiin juhliin.

– Tilan varaaminen on sauvolaisille toimijoille ilmaista. Toimijat voivat olla yhdistyksiä sekä muita vapaa-ajan toimijoita ja harrastusryhmiä. Raja vedetään siihen, että tiloissa järjestettävästä toiminnasta ei ole tarkoitus periä maksua, eikä kysymyksessä ole elinkeinonharjoittaja, Inkinen lisää.

Yhdistystilan viereinen kuntosali otetaan käyttöön myöhemmin syksyllä. Tilojen käyttöönottoa on viivästyttänyt kunnan arkiston peruskorjaus ja takaisin siirto.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Sauvosukkien yhteisneulonnat alkavat

Sauvosukat saivat alkunsa Sauvon Innovatiiviset tapahtumat -ideakilpailun myötä ja idean äidit ovat Laura Hannula ja Marika Vuorinen. Ensimmäinen yhteisneulonta järjestetään torstaina 31.8. kello 18–20 Seuralassa.

Yhteisneulontakertoja jatketaan torstaisin marraskuun lopulle saakka: 14.9., 5.10., 12.10., 9.11., 23.11. tapaamiset pidetään kirjastolla. Torstaina 30.11. järjestetään tarvittaessa kertaus- ja tukiopetusilta.

Ennen yhteisneulontoihin osallistumista Sauvon kunnan verkkosivuilla kannattaa tutustua Sauvosukkien tarinaan ja valita sukkiin sopivat langat.

Turun Seutusanomat