Poliisin päivän tapahtumat ovat kaikille avoimia

Kauppakeskus Mylly.
Kauppakeskus Mylly.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen tapahtumissa ennalta estävän toiminnon konstaapelit jalkautuvat kauppakeskuksissa järjestettäviin tapahtumiin keskustelemaan nuoriin ja turvallisuuteen liittyvistä aiheista.

TAPAHTUMAT.

Perinteistä Poliisin päivää vietetään Suomessa lauantaina 26. elokuuta yli 20:lla paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella järjestetään tuona päivänä kaksi tapahtumaa.

Paikallinen Poliisin päivän tapahtuma näkyy Kauppakeskus Myllyn keskusaukiolla ja piha-alueella kello 12–16. Tapahtumassa pääsee tutustumaan poliisiautoon, poliisimoottoripyörään, poliisin polkupyörään sekä panssaroituun poliisiautoon. Tapahtumassa kävijät voivat tulla myös haastamaan konstaapeleita leuanvedossa. Eniten leukoja vetäneet saavat palkinnon.

Raision tapahtumassa viihteestä vastaa Turun naispoliisilaulajien lauluyhtye Sireenit, joka esiintyy Myllyn aukiolla kello 12.30. Tällä kertaa naispoliisilaulajat esittävät etenkin lapsille ja nuorille suunnattuja kappaleita. Myös Raision Nuorisopalvelut ja nuorisovaltuusto esittelevät toimintaansa Kauppakeskus Myllyssä.

Porissa Poliisin päivän tapahtuma levittyy Kauppakeskus Puuvillan sisä- ja ulkotiloihin. Poliisiautojen ja -moottoripyörän lisäksi Porissa tapahtumakävijät pääsevät tutustumaan myös poliisimönkijään. Molemmissa tapahtumissa kävijöille on jaossa poliisiaiheisia yllätyksiä.

Poliisi kutsuu ihmisiä mukaan tapahtumiin ja keskustelemaan ajankohtaisista asioista.

Tämän vuoden tapahtumissa kantavina teemoina ovat nuoret ja turvallisuus. Lisäksi on omia paikallisesti kiinnostavia teemoja ja ohjelmanumeroita.

Poliisin päivää on järjestetty nykymuotoisena vuodesta 2009. Tilaisuuksiin on osallistunut vuosittain tuhansia ihmisiä. Parin poikkeuksellisen vuoden jälkeen päivää vietettiin normaalisti vuonna 2022. Vuonna 2020 Poliisin päivä peruttiin kokonaan koronaepidemian takia ja vuonna 2021 se järjestettiin virtuaalisesti.

Poliisin päivän tapahtumien tavoitteena on edistää poliisin paikallista, kasvollista näkymistä ja vuorovaikutusta alueen asukkaiden kanssa, ja tukea siten vahvaa turvallisuuden tunnetta ja luottamusta viranomaistoimintaa kohtaan.

Nuorten tekemien rikosten ja yleisen häiriökäyttäytymisen lisääntyminen on puhututtanut viime aikoina. Poliisi haluaakin tänä vuonna huomioida Poliisin päivän tapahtumissa etenkin nuoret.

– Tapahtuma on hyvä hetki tulla juttelemaan mistä vain mieltä askarruttavasta – mopoilusta, kavereista, koulusta tai vaikka poliisiopinnoista, kertoo komisario Juhani Malmberg Lounais-Suomen poliisilaitoksen ennalta estävästä toiminnosta.

Poliisin urasta haaveilevat voivat tulla tapahtumiin jututtamaan Lounais-Suomen poliisilaitoksella harjoitteluaan suorittavia poliisiopiskelijoita, jotka kertovat Poliisiammattikorkeakoulun pääsykokeista ja poliisiksi opiskelusta.

Turun Seutusanomat