Paimion Pakurlan silta avataan liikenteelle maanantaina

Pakurlan uusi silta. Kuva: Paimion kaupunki.
Pakurlan uusi silta. Kuva: Paimion kaupunki.

PAIMIO.

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen Paimioon rakennuttaman Pakurlan sillan rakentamistyöt ovat edenneet siihen vaiheeseen, että uusi silta otetaan yleisen liikenteen käyttöön maanantaina 21. elokuuta.

Uusi silta rakennettiin vanhan sillan viereen. Uuden sillan liikenteelle avaamisen jälkeen aloitetaan vanhan sillan purkutyöt ja tehdään vielä loput viimeistelytyöt työmaa-alueella. Työt valmistuvat lopullisesti marraskuun alkupuolella. Katso sillan sijainti kartalla.

Maantien 2340 sijaitsevan Pakurlan sillan uusimistyöt aloitettiin vuoden 2022 tammikuun alussa. Työt ovat edenneet laaditun aikataulun mukaisesti ja nyt uusi silta avataan liikenteelle 21.8.2023. Uuden sillan liikenteelle avaamisen jälkeen aloitetaan vanhan sillan purkutyöt ja tehdään vielä loput viimeistelytyöt työmaa-alueella. Työt valmistuvat lopullisesti marraskuun alkupuolella.
Vaikka uusi silta saadaankin nyt liikenteen käyttöön, säilyy silta vielä viimeistelytöiden ajan työmaa-alueena. Alueella on työnaikainen nopeusrajoitus 50 km/h.

Uusi Pakurlan silta korvasi vanhan vuonna 1970 valmistuneen huonokuntoisen Pakurlan sillan. Uusi silta on 5-aukkoinen jännitetty betoninen jatkuva palkkisilta. Sillan hyötyleveys ja kokonaispituus kasvoivat hieman vanhaan siltaa verrattuna. Sillan hyötyleveys kasvoi 10,5 metristä 13 metriin ja sillan kokonaispituus 195 metristä 220 metriin. Urakoitsijana hankkeessa toimii Destia Oy.

Turun Seutusanomat