Vanhat valokuvat Erika Adamssonin Aika-teemaisten maalausten inspiraationa

Wiurilan kesä kutsuu elämykseen!

Turkulaisen kuvataiteilija Erika Adamssonin Anna Lisa 2023, 90x125, öljy alumiinille -teos perustuu Wiurilan kartanon vanhoihin kuviin.
Turkulaisen kuvataiteilija Erika Adamssonin Anna Lisa 2023, 90x125, öljy alumiinille -teos perustuu Wiurilan kartanon vanhoihin kuviin.

Nykytaiteen ryhmänäyttely on esillä Wiurilan kartanon näyttelytiloissa 27. elokuuta asti. Avajaisia vietetään perjantaina 16.6. kello 18.

KUVATAIDE.

Ajalliset kerrostumat ja poiminnat, aikakautemme epävarmuus, nopeat muutokset ja hetkellisyys heijastuvat Wiurilan kesän 10-vuotisjuhlavuoden näyttelyn sisältöön. Wiurilan kesässä historiallisista tiloista ja nykytaiteesta syntyy kokonaistaideteos, joka herättää katsojan ajattelua toisaalta hyvin hienovaraisesti ja filosofisesti, toisaalta taas rohkean ristiriitaisesti ja huumorilla höystettynä.

Avoimen taiteilijahaun ohella työryhmä on kutsunut näyttelyyn kaksi taiteilijaa, Erika Adamssonin ja Mia Hamarin, joiden teokset lähestyvät aika-teemaa kiinnostavalla tavalla:

Turkulainen Erika Adamsson on työstänyt juhlanäyttelyyn uusia maalauksia, joiden lähtökohta on Wiurilan kartanon vanhoissa albumikuvissa. Hänen teostensa vahva valo ja tunnelma herättävät pölyyntyneet kuvat eläviksi. Vahvasti nykytaiteellinen ja reipas maalausote yhdistyy historiaan ja lähimenneisyyteen niin, että teoksissa pilkistävät yksityiskohdat nipistelevät katsojan muistia.

Mia Hamari sen sijaan yhdistää veistoksissaan taidokasta puunveistoa sekä osia Wiurilan kartanolta löytyneistä vanhoista käyttöesineistä.

Työryhmä on aloittanut näyttelytuotannon vuonna 2014. Tällä hetkellä Wiurilan kesän näyttely on Varsinais-Suomen laajin kolmannen sektorin järjestämä nykytaiteen katselmus.

Wiurilan kesän taidenäyttelyihin on vapaa pääsy. Näyttelytilat sijaitsevat historiallisissa, osin alkuperäiskunnossaan olevissa rakennuksissa, eivätkä siten kaikki ole esteettömiä. Näyttelyyn voi tutustua myös kuvaesityksen muodossa, joka pyörii esteettömässä Kaariholvin Galleriassa.

Wiurilan kartanon päärakennus ja sen pihapiiri ovat yksityisaluetta. Alueella tulee noudattaa nopeusrajoituksia, koska teillä liikkuu jalankulkijoita, ratsastajia sekä golffaajia.

Näyttely on avoinna 16.6.–27.8. päivittäin kello 11–18, juhannuksena suljettu. Näyttelyn avaa 16. kesäkuuta kello 18 Salon Taidemuseo Veturitallin johtaja Susanna Luojus.  Avajaisesiintyjänä on Tapani Rinne, bassoklarinetti.

Katariina Mäkinen-Önsoy