Turun Kisa-Veikkojen Näyttämön kesäteatterissa teatterinjohtaja herra Sudella on erikoinen ongelma

Herra Suden maagillinen teatteri -esityksessä nähdään näyttelijäksi aikovia lampaita ja teatteria johtava susi.
Herra Suden maagillinen teatteri -esityksessä nähdään näyttelijäksi aikovia lampaita ja teatteria johtava susi. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

TURKU.

Herra Suden maagillinen teatteri -näytelmä saa ensi-iltansa 9. kesäkuuta Urheilutalo Rientolan pihalla. Kyseessä on Turun Kisa-Veikkojen Näyttämön 95-vuotisen historian ensimmäinen kesäteatteriesitys. Helena Anttosen tekstiin perustuvan näytelmän ohjaa Leena Sirén.

– Ensisijaisesti esitämme näytelmää urheilutalon pihalla, mutta oikein huonon sään sattuessa esitys on mahdollista siirtää sisätiloihin Rientolaan. Lavasteita ei ole paljon, sillä näytelmän tarinassa herra Susi vasta valmistelee teatteriesitystä, Sirén kertoo.

Näytelmän rooleissa nähdään teatterinjohtaja herra Sutena Jani Saarinen ja lampaina Sari Lummejoki ja Eeva Saarinen. Herra Susi pyrkii löytämään lampaita teatteriesitykseensä näyttelijöiksi, mutta siitä koituu ongelmatilanteita.

– Hän ei voi olla miettimättä, kuinka saisi popsittua näyttelijänsä. Eipä siinä sitten oikein näytelmäkään valmistu, kun aina pitäisi löytää uusia näyttelijöitä rooleihin, Sirén sanoo.

Reilun puolen tunnin mittaista esitystä jaksaa seurata pienimmätkin katsojat.

– Esitys sopii parhaiten 3–10-vuotiaille, mutta sitä ovat tervetulleita katsomaan ihan kaikenikäiset. Siinä ei ole mitään hurjaa tai pelottavaa, vauhdikkaita tilanteita kyllä, ja niitä on lähinnä herra Sudella. Lampailla on kaikki hyvin, Sirén jatkaa.

Rottaa esittää Näyttämön toimikunnan puheenjohtaja Teppo Raussi, joka myös huolehtii musiikista ja tekniikka-ajoista. Puvustuksen näytelmään tekee Marika Nummela.

Herra Suden maagillinen teatteri -näytelmällä on vain kuusi esitystä.

– Lähdimme tekemään kesäteatteriesitystä nyt ensimmäistä kertaa kokeilupohjalta, ja siksi lyhyellä esityskaudella. Katsomme, millaisen vastaanoton näytelmä saa, Leena Sirén toteaa.

Lippuja voi varata Turun Kisa-Veikkojen Näyttämön verkkosivujen kautta. Seuran urheilupuolen nuoriso-osasto pitää Rientolassa kahviota ennen esityksiä.

Esityskausi: 9.–18.6.2023. 

Katariina Mäkinen-Önsoy