Oonan Saaristopaja loihtii kierrätysmateriaaleista käyttötavaraa

Oona Urvas pitää Oonan Saaristopajaa Paraisilla.
Oona Urvas pitää Oonan Saaristopajaa Paraisilla. Kuvat: Katariina Mäkinen-Önsoy.

PARAINEN.

Paraislainen Oona Urvas on pyörittänyt Oonan Saaristopajaa nyt lähes vuoden päivät. Hän valmistaa myyntituotteensa pääosin kierrätysmateriaaleista, kuten esimerkiksi vanhoista purjeista ja laudoista.

Karttatarjottimet.
Karttatarjottimet.

– Olen ammatiltani ompelija ja yritysidea lähti liikkeelle oikeastaan saamastani purjekankaasta.  Karttatarjottimet valmistuivat alun perin niin ikään lahjoitetusta puumateriaalista, mutta tuotteideni herättämän kiinnostuksen myötä olen myös ostanut näitä materiaaleja, osan vanhana ja osan uutena, käyttötarkoituksen mukaan, Urvas kertoo.
– Teen brodeeraukset tekstiilimateriaaleihin, joten esimerkiksi laukkuja, pyykkisäkkejä ja säilytyspusseja voi minulta tilata haluamallaan tekstillä, jatkaa Urvas.

Esimerkiksi kesäkasseissa käytetty venekuomun ikkunamateriaali on sen sijaan uutta.

– Kaikissa tuotteissani on merellistä tunnelmaa ja saaristoon liittyvää teemaa. Ennen olin itsekin kova purjehtimaan, ja meri ja veneily ovat aina sydäntäni lähellä, meren läheisyydessä koko ikänsä viettänyt Urvas sanoo.

Alun perin Naantalista kotoisin oleva Oona Urvas on vielä melko uusi paraislainen, jota kiehtovat uudessa kotikaupungissa erityisesti Nauvon, Korppoon ja Iniön saaristoalueet.

– Koko saaristoalueella on paljon hienoja, tutustumisen arvoisia paikkoja!

Urvas vasta käynnistelee uutta yritystoimintaansa ja rakentaa verkkokauppaa pikkuhiljaa. Oonan Saaristopajan kojun voi bongata monista seudun tapahtumista. Viimeksi hän oli mukana Naantalin Venemessuilla toukokuun lopulla ja Paraisten Päivillä kesäkuun alussa.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Purjekankaasta tehdyissä säkeissä on teemaan sopivasti kotimaisten purjeveneiden, H-veneen ja Hai-veneen symboleja.
Purjekankaasta tehdyissä säkeissä on teemaan sopivasti kotimaisten purjeveneiden, H-veneen ja Hai-veneen symboleja.