Naantalin Musiikkijuhlat tarjoaa sellon mestarikurssin avoimet ovet -tapahtuman Turussa

Kansainvälinen sellon mestarikurssi käynnistyy Naantalissa – yleisöllä ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua huipputason musiikinopetukseen. Kuva: Naantalin Musiikkijuhlat.
Kansainvälinen sellon mestarikurssi käynnistyy Naantalissa – yleisöllä ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua huipputason musiikinopetukseen. Kuva: Naantalin Musiikkijuhlat.

Turun Sibelius-museo isännöi Naantalin Musiikkijuhlien ja Arto Noraksen kansainvälistä sellon mestarikurssia.

MUSIIKKI.

Naantalin Musiikkijuhlat toteuttaa sellon mestarikurssin yhteistyössä Sibelius-museon kanssa. Osana yhteistyötä yleisölle tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus päästä seuraamaan huipputason musiikinopetusta Åbo Akademin säätiön museoihin lukeutuvassa Sibelius-museossa lauantaina 10. kesäkuuta kello 10–12 ja 13.30–16.30.

Avoimena opetuspäivänä museoon on vapaa pääsy, joten samalla on mahdollista tutustua museon näyttelyihin, muun muassa ahvenanmaalaisen kuvataiteilijan Nayab Noor Ikramin näyttelyyn Waves of Waves.

Sibelius-museossa järjestetään keskiviikkona 14.6. myös toinen kurssilaisten konserteista, Sellojen iltapäivä, jossa sellistit esittelevät omaa ohjelmistoaan pianosäestyksellä.

– Mestarikurssiyhteistyö Naantalin Musiikkijuhlien kanssa tuo turkulaisille musiikin ystäville mielenkiintoisen mahdollisuuden päästä seuraamaan niin opetusta kuin sen tuloksia avoimen opetuspäivän ja konsertin muodossa. Professori Noraksen kaltaisen huippupedagogin työskentelyn seuraaminen on taatusti antoisa kokemus ja rikastaa Sibelius-museon monipuolista ja korkeatasoista musiikkitarjontaa entisestään, Åbo Akademin säätiön museoiden johtaja Teemu Kirjonen iloitsee.

Sellon mestari ja kisällit -konsertti huipentaa kurssijakson.
Naantalin Musiikkijuhlien perustaja, legendaarinen sellisti Arto Noras. Kuva: Naantalin Musiikkijuhlat.
Naantalin Musiikkijuhlien perustaja, legendaarinen sellisti Arto Noras. Kuva: Naantalin Musiikkijuhlat.

Kurssin päätteeksi sellistit esiintyvät Musiikkijuhlien konsertissa Sellon mestari ja kisällit Naantalin kirkossa lauantaina 17.6. eri kokoisissa ryhmissä yhdessä Arto Noraksen kanssa. Ohjelmassa on luvassa muun muassa Heitor Villa-Lobosin sävelmiä.

Sibelius-museon kesätapahtumat tarjoavat ainutlaatuisia kokemuksia musiikin ja taiteen parissa. Vuoden alussa uudistettu soitinnäyttely on otettu hienosti vastaan. Syyskuun 3. päivään asti esillä olevan Nayab Noor Ikramin näyttely avaa uusia näkökulmia kulttuuri-identiteettiin ja äänitaiteilija Antti Tolvin näyttely saa kävijät pysähtymään hetkeksi museon atriumpihalla, kertoo Sibelius-museon kulttuurituottaja Johannes Juva.

– Lisäksi Arto Noraksen sellonsoiton mestarikurssi ja konservatorion kesäkonsertit tuovat museoon elävää musiikkia ja tarjoavat ainutlaatuisia esityksiä musiikinystäville.

Naantalin Musiikkijuhlat ovat käynnissä 6.–17. kesäkuuta.

Sibelius-museon uudistetussa soitinnäyttelyssä esitellään osa laajasta soitinkokoelmasta.

Näyttelyssä vieraat pääsevät tutustumaan erityyppisiin orkestereihin ja soittimiin, joita käytetään tai on käytetty sinfoniaorkestereissa. Helmikuussa avautunut Sinfonia VI -näyttely juhlistaa Sibeliuksen 6. sinfonian 100-vuotista taivalta. Voit tutustua digitaaliseen partituuriin ja kuunnella eri levytyksiä 6. sinfoniasta.

Sibelius-museossa on tarjolla myös kesäkonsertteja. Maanantaina 17. kesäkuuta Turku Folks! -orkesteri järjestää avoimia harjoituksia museon pihalla osana Turun Vanhankaupungin juhlia. Lisäksi Taideakatemian musiikinopiskelijoiden konserttisarja Kesä-Sibelius tarjoaa lyhyitä pop-up-konsertteja museossa viikonloppuisin 1. heinäkuuta – 27. elokuuta.

Turun Seutusanomat