Kulttuurilossi rantautuu saaristoon taide- ja luontotapahtumin

Iniö Street (p)Arty on tapahtuma, jossa kaikki saavat osallistua maalaamiseen, mutta mukaan voi tulla myös vain viettämään aikaa. Kuva: Hans-Peter Schütt.
Iniö Street (p)Arty on tapahtuma, jossa kaikki saavat osallistua maalaamiseen, mutta mukaan voi tulla myös vain viettämään aikaa. Kuva: Hans-Peter Schütt.

Monimuotoista taidetta ja saaristoluonnon ihmeitä on tarjolla kolmena lauantaina, 8.7., 29.7. ja 5.8., kaikenikäisille kokijoille suunnatuissa maksuttomissa Kulttuurilossi-tapahtumissa.

KULTTUURI.

Kulttuurilossi levittäytyy kolmelle saarelle ja kutsuvat mukaansa paikallisia asukkaita, mökkeilijöitä ja matkailijoita. Ohjelma on joka saarella erilainen, joten yleisö voi hyvin vierailla vaikka kaikissa tapahtumissa. Tapahtumat pyrkivät ohjelmallaan edistämään yhteisöllisyyttä, luontoarvoja ja monimuotoista kulttuuria.

Taideohjelmaan on valittu yhdeksän esitystä, joiden lisäksi jokaisessa kohteessa on Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahaston asiamiehen, dosentti Timo Vuorisalon, vetämät saaristoluontoon liittyvät luento -ja keskustelutilaisuudet.

Konstiga ting i Iniö -kollektiivi vetää yhteisöllisen katutaidetyöpajan Iniö Street (p)Arty Monitoimitalo Snäckanin vieressä 8.7. kello 10–17. Kesätorin (kello 12–12.40) kautta voi piipahtaa Iniön kirkolle kuuntelemaan Niklas Winter Trion esitystä Scandinavian Skies, joka koostuu jazz-trion esittämistä Hank Williams -sovituksista. Saaristoluontoteemainen luento -ja keskustelutilaisuus pidetään Villa Högbossa kello 16.15–17.

Kulttuurilossi kiinnittyy Kuuskajaskarille lauantaina 29.7. kello 11.30–17.15. Päivän aikana on ohjelmaa tarjolla muun muassa Tykkihallissa, jossa on esillä saariston luonnosta muun muassa sensoreilla kerättyyn dataan pohjautuva Niko Tiaisen teos insula.0001. Iltapäivällä kuullaan näyttelijä ja laulaja Isa Lindgren-Backmanin ja jazzmuusikko Mika Myllärin orkesterimusiikkia. Illalla pidettävän luento- ja keskustelutilaisuuden aiheena ovat saariston kivilajit.

Lasten sukelluspuiston rannan ohjelmassa on kello 14.30–14.55 Kai Kuutamon jongleerausta ja Toni Perttulan haitarimusiikkia yhdistävä esitys Maininki.

Saaristokeskus Korpoströmissä on 5.8. kello 13–19 luento -ja keskustelutilaisuuden lisäksi tarjolla vierasvenesatamaan levittyvä BUSKING (eng. katuesiintyminen), joka on TARGET Helsinki ensemblen paikasta toiseen julkisissa tiloissa siirtyvä nykytanssiduetto. Teoksesta nähdään Korpoströmin ympäristöön kuratoitu versio.

Ragnar Granit -auditoriossa kello 15–15.30 kuullaan Sånger vid havet -klassisen musiikin tuokio. Kulttuuriosuuskunta Uulun tuottama esitys Linkullskogen-metsän siimeksessä kestää kolme tuntia. Sitä voi toki piipahtaa katsomaan lyhyemmänkin aikaa. Elämykseen tarvitsee mukaansa vain sään mukaiset vaatteet ja istuma-alustan.

Maksuttoman Kulttuurilossin järjestävät Suomen Kulttuurirahaston Satakunnan ja Varsinais-Suomen rahastot yhdessä Läntinen tanssin aluekeskuksen, Svenska kulturfondenin, Taiteen edistämiskeskuksen ja Varsinais-Suomen liiton kanssa.

Katariina Mäkinen-Önsoy