Naantalin Luolalanjärvellä järjestetään perinneaitatalkoot

Katajakasat ovat jo odottamassa perinneaidan tekijöitä. Kuva: Eeva Ståhle.
Katajakasat ovat jo odottamassa perinneaidan tekijöitä. Kuva: Eeva Ståhle.

NAANTALI.

Naantalin Luolalanjärven läheisyydessä olevalle niitylle aletaan rakentaa perinneaitaa. ProLuolalanjärvi ry:n puheenjohtaja Janette Räikkönen kertoo, että aitamestari Otso Heleniuksen kanssa on käyty läpi lammasaitaprojektin vaiheita.

– Laitumen niitto koneella, joka ei silppua heinää, tarvittaisiin työhön juhannuksen jälkeen. Niiton tulee tapahtua ennen 29. kesäkuuta, jolloin aloitamme verkkoaidan pystytyksen, Räikkönen jatkaa.

ProLuolalanjärvi ry:n perinneaitatalkoot järjestetään 28.–30. heinäkuuta Laidunpolun viereisellä niityllä.

– Siellä halukkaat saavat oppia, miten perinteistä riukuaitaa tehdään. Mukaan mahtuu päivittäin 15 henkilöä, joten ennakkoilmoittautuminen tarvitaan sekä osallistumista että talkooruokailussa huomioon otettavia asioita kuten esimerkiksi allergioita varten, sanoo Räikkönen.

– Talkoopäivistä perjantai on rakennusmateriaalien valmistelua ja viimeistelyä varten, lauantai riukuaidan tekoa ja sunnuntai on varapäivä, mikäli jotakin jäi vielä kesken, hän toteaa.

Janette Räikkönen, puh. 044 512 5513, ottaa vastaan talkootapahtuman ilmoittautumisia 24.7. asti. Myös laitumen niittotöistä kiinnostuneita pyydetään olemaan yhteydessä Räikköseen mahdollisimman pian.

Katariina Mäkinen-Önsoy