Helmiä meren äärellä

Ruissalon saarella, tammilehtojen, pitsihuviloiden ja saaristoluonnon keskellä, sijaitsevan Ruissalon Kylpylän lähellä on upeita ulkoilureittejä, liikunta-aktiviteetteja, ravintola- ja kahvilapalveluita, venesatama, Tapahtumatelakka sekä golfkenttä. Kuva: Sunborn Group.
Ruissalon saarella, tammilehtojen, pitsihuviloiden ja saaristoluonnon keskellä, sijaitsevan Ruissalon Kylpylän lähellä on upeita ulkoilureittejä, liikunta-aktiviteetteja, ravintola- ja kahvilapalveluita, venesatama, Tapahtumatelakka sekä golfkenttä. Kuva: Sunborn Group.

Aktiivilomailija ja saaristoilman kiireetön fiilistelijä voivat molemmat löytää kesälomalleen oivan paikan Naantalista ja Turusta. Lyhyiden matkojen päässä on paljon nähtävää ja koettavaa, mutta myös lupa ottaa rennosti.

MATKAILU.

Naantalin Kylpylä ja Ruissalon Kylpylä kuuluvat Sunborn-konsernin hyvinvointimatkailuun profiloituviin kylpylähotellikohteisiin, jotka ovat jo itsessään elämyksiä palveluidensa ja sijaintiensa ansiosta.

– Kajakkeja, SUP-lautoja, tavallisia pyöriä, fatbikejä ja pihapelejä on tarjolla kylpyläaktiviteettien, ravintopalveluiden ja musiikkiesitysten lisäksi molemmissa kylpylähotelleissamme. Samoin juhannuksen jälkeen aloittava liikunnanohjaaja toimii sekä Ruissalossa että Naantalissa, Naantalin ja Ruissalon kylpylöiden hotellijohtaja Eerika Rinne kertoo.
– Jos sen sijaan haluaa vain olla, lukea kirjaa ja syödä jäätelöä aurinkotuolissa altaan äärellä, niin sekin on mahdollista, Rinne jatkaa.

Turun seutu tarjoaa niin paljon nähtävää, että tuolista kuitenkin kannattaa nousta aina välillä. Yhteistyön voimaan uskova Rinne tuo esiin mielellään myös muita toimijoita.

– Yhdessä voimme tehdä seudustamme matkailullisesti entistäkin kiinnostavamman paikan. Lyhyet välimatkat innostavat matkailijoita yhdistämään reissuunsa monia eri kohteita, esimerkiksi Sauvosta ja Turusta Paraisten ja Naantalin saaristoon!

Ruissalossa on kevään aikana uusittu 26 huonetta, jotka edustavat Nordic Deluxe -huonetyyppiä.

– Tavoitteenamme on houkutella täysin uusilla majoittumisvaihtoehdoillamme myös heitä, jotka eivät ole ennen käyneet Ruissalossa. Lähi- ja luontomatkailua rakastavien suosikkeja ovat Spider Hang Outdoors -majoitteet, jotka ovat puiden välissä riippuvia telttoja. Siinä on mukava olla, niin lähellä luontoa kuin vain voi, mutta samalla kaikki kylpyläpalvelut kätevästi saatavilla, Eerika Rinne sanoo.
– Ainutlaatuisen kauniina luontokohteena Ruissalossa riittää tekemistä vaikka kuinka paljon! Teemme yhteistyötä myös teatterien kanssa, kuten esimerkiksi tämän kesän Kansanpuiston kesäteatteriin saapuvan Reijo Taipale -musiikkinäytelmän tiimoilta, Rinne lisää.

Perinteisistä ruuistaan tunnettu Ruissalon Honkapirtti sijaitsee parin kilometrin päässä kylpylältä. Café Vanha Tammi palvelee puolestaan Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan yhteydessä.

– Mielestäni Ruissalon kasvitieteellinen puutarha on yksi Turkuun tulevien pääkohteista. Kahvi- ja lounaspaikkamme täydentää kasvitieteellisen puutarhan tarjoamia elämyksiä ja ohjelmaa, Rinne toteaa.

Suomen kylpylätoiminnan pioneerina tunnettu Naantalin Kylpylä on viimeisen viiden vuoden aikana kokenut muodonmuutoksia.
Naantalin Kylpylän aulatilat uudistettiin viime vuonna. Kuva: Sunborn Group.
Naantalin Kylpylän aulatilat uudistettiin viime vuonna. Kuva: Sunborn Group.

Kaikki huoneet uudistettiin vuosien 2018–2019 aikana. Hotellin aulatila sai uuden ilmeen sen sijaan viime vuonna.

– Aulauudistus on saanut paljon kiitosta uuden ja vanhan hienosta yhdistelemisestä, hotellijohtaja Eerika Rinne iloitsee.

Suunnittelussa ja toteutuksessa on otettu vastuullisuus huomioon. Osa vanhoista huonekaluista on käytössä uudelleen verhoiltuna tai pinnoitettuna. Vastuullisuus on ollut kriteerinä myös materiaaleja valittaessa ja mahdollisimman paljon paikallisia toimijoita suosiessa.

Osana Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -prosessia mittavan vastuullisuusohjelman läpikäyneelle Naantalin Kylpylälle myönnettiin viime keväänä vastuullisuudesta kertova kansainvälinen Green Key -ympäristösertifikaatti.

– On hienoa saada konkreettista tunnustusta sertifikaatin muodossa ympäristötyöstä, jota olemme tehneet pitkään, kertoo Rinne.

Naantalin Kylpylän sviitit palkittiin Suomen parhaina viime lokakuussa pidetyssä World Travel Awards -tilaisuudessa.

Kaksikerroksiset, saunalliset teemasviitit ovatkin hotellin kruununjalokiviä.

– Kaikki huoneemme ovat käyneet läpi uudistuksen ja valmiina toivottamaan vierailijat tervetulleiksi. Seuraava uudistus on syksyllä, kun alakerran Tammikellari avataan uudestaan. Odotamme innolla, että pääsemme laajentamaan palveluitamme jälleen, Eerika Rinne sanoo.

155-vuotiaan Naantalin Kaivohuoneen uutuuksiin kuuluvat merenrantaterassi sekä asiakaspaikat sisätiloissa. Kuva: Sunborn Group.
155-vuotiaan Naantalin Kaivohuoneen uutuuksiin kuuluvat merenrantaterassi sekä asiakaspaikat sisätiloissa. Kuva: Sunborn Group.

Vanhankaupungin ja vierasvenesataman kupeessa sijaitseva Naantalin Kaivohuone avautui uuteen kauteen uudistuneena. Naantalin Kylpylän operoiman, 155-vuotiaan ravintolan tuore, yli satapaikkainen, Beach house -merenrantaterassi huokuu samalla menneiden aikojen arvokkuutta ja hengittää vahvasti nykyaikaa.

Sisätiloihin syntyy uudistusten myötä 52 uutta asiakaspaikkaa, jotka mahdollistavat viihtymisen säätilojen vaihteluista riippumatta.

– Hyödynsimme viime syksynä toteutetulla ravintolakyselyllä keräämäämme dataa uudistuksia suunnitellessamme. Helposti jaettavaa katuruokaa sisältävää, aisteja hivelevää menua uudistaessamme olemme ottaneet huomioon siis erityisesti paikallisten mielipiteitä. Haluamme tietysti olla sekä naantalilaisten että matkailijoiden lempipaikka, toteaa Rinne.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Aurinkokaupungin luonnonhelmassa toimiva Naantalin Kylpylä on vastuullinen Sustainable Travel Finland -sertifioitu kohde, jolle on myönnetty Green Key -ympäristösertifikaatti. Kuva: Sunborn Group.
Aurinkokaupungin luonnonhelmassa toimiva Naantalin Kylpylä on vastuullinen Sustainable Travel Finland -sertifioitu kohde, jolle on myönnetty Green Key -ympäristösertifikaatti. Kuva: Sunborn Group.