Vahvasti mukana kansainvälisessä toiminnassa

Sosiaaliseen mediaan perehtyneeseen Erasmus-hankkeeseen osallistuneet, Puolassa hankkeen tiimoilta vierailleet lukiolaiset Vilho Pajuluoma, Okko Nurmi, Lotta Vuorikoski ja Kerttu Perkonoja kertoivat kokemuksistaan Vistan koulun ysiluokkalaisille.

PAIMIO

Paimion lukiolla kansainvälisyys on alati läsnä. Kuluvana lukuvuonna paimiolaiset lukiolaiset ovat päässeet mukaan peräti kahteen Erasmus-hankkeeseen.

– Yleensä meillä on yksi hanke lukuvuotta kohden, ei siis ole lainkaan tavallista, että lukiolaiset pääsevät mukaan kahteen Erasmus-hankkeeseen, kertoo opinto-ohjaaja Hanna-Kaisa Hietajärvi.

Hankkeet ovat toki olleet viime aikoina poikkeuksellisen pitkiä, kun korona esti ulkomaan vierailut välillä pitkäksi aikaa.

Eurooppalaisiin Erasmus-hankkeisiin Paimion lukio on ottanut säännöllisesti osaa viimeisten liki kymmenen vuoden ajan. Kansainvälistä yhteistyötä lukiolla on toki harrastettu aiemminkin, esimerkiksi saksalaisen Odenthalin ystävyyskoulun kautta.

Erasmus-hankkeet, joihin paimiolaiset tänä lukuvuonna osallistuivat, liittyivät kestävään kehitykseen ja sosiaaliseen mediaan.

– Mukana on ollut kolmenkymmenen opiskelijan ryhmä. Opiskelijat ovat voineet päättää, suuntautuvatko enemmän kestävän kehityksen vai sosiaalisen median hankkeisiin.

Hankkeiden ansiosta myös Paimio on tullut tutuksi monille ulkomaalaisille opiskelijoille ja opettajille. Kestävän kehityksen hankkeessa on ollut mukana opiskelijoita Kreikasta, Tshekistä, Portugalista ja Ranskasta ja sosiaalisen median hankkeessa puolestaan opiskelijoita Bulgariasta, Portugalista, Kreikasta, Puolasta ja Kyprokselta.

Paimion lukion opiskelijat kävivät esittelemässä Erasmus-toimintaansa Vistan koulun ysiluokkalaisille huhtikuun lopulla ja vastaanotto oli erittäin hyvä.

– Ysiluokkalaiset olivat todella kiinnostuneita kansainvälisen toiminnan mahdollisuuksista ja osallistuivat opiskelijoidemme pitämään työpajaan aktiivisesti, kiitteli Hietajärvi Vistan koulun ysiluokkalaisia.