Liedon motoristikirkon pitkä perinne jatkuu

Liedon motoristikirkko
Liedon motoristikirkko ajoparaateineen järjestetään äitienpäivän aattona. Kuva: Liedon seurakunta.

LIETO.

Liedon motoristikirkko saa taas kulkueensa, kun järjestyksessään 41. moottoripyöräilijöiden ulkoilmamessu pidetään Liedon kirkon edustalla lauantaina 13.5. kello 15.

Myös messua edeltävä moottoripyöräkulkue järjestetään jälleen. Moottoripyörät ajavat Lietoon yhdessä Kupittaalta, Blomberginaukiolta lähtien. Osallistujamäärän mukaan ja liikennehaittojen minimoimiseksi kulkue lähtee liikkeelle ajoryhmittäin kello 13.30 alkaen.
Kärjessä, Honda Gold Wing -moottoripyörän kyydissä, messun kulkueristin tuo Ruskon kirkkoherra, rovasti Pasi Salminen, joka saarnaa messussa.

Motoristikirkkoon on pyöräparaatilla viimeksi matkattu neljä kevättä sitten. Korona teki koko tapahtumaan kahden vuoden paussin, ja kun messu viime keväänä toteutettiin, jätettiin paraatiajo pois.

Kulkueen lisäksi Liedon motoristikirkko vaalii joukkoa muita omaleimaisia perinteitä. Messun teksteihin kuuluu aina Motoristin psalmi, jonka suomentaja rovasti Erkki Marttinen toi motoristikirkkoidean Lietoon ja Suomeen Saksasta vuonna 1981. Messun ylistysosa toteutetaan yhä koneita käyttämällä, tosin nykyään vain kymmenen sekunnin ajan. Messun päättää aina Suvivirsi ja sen kolehtikohteena on Yhteisvastuukeräys. Seurakunnan mittakaavassa iso tapahtuma vaatii vapaaehtoisia toimijoita ja yhteistyökumppaneita.

Motoristikirkon muusikkoina on vuosien varrella kuultu erilaisia tyylilajeja edustavia, tunnettuja artisteja, jotka lisäksi ovat esiintyneet jo ennen messua. Näin tälläkin kertaa, kun lietolaisessa kesäkauden avauksessa lavalle nousee Tommi Läntinen.

Turun Seutusanomat

 

 

Liedon motoristikirkko
Motoristikirkko Liedon kirkon pihalla kellotapuliperspektiivistä. Kuva: Liedon seurakunta.