Suriseva Salainen maailma -taideseikkailu tempaa mukaansa

Vasaramäen koulun 1B luokan oppilaat osallistuivat Suriseva Salainen maailma -taideseikkailun kenraaliin 27. huhtikuuta. Kuva: Robin Salonen / TET-harjoittelija.
Vasaramäen koulun 1B luokan oppilaat osallistuivat Suriseva Salainen maailma -taideseikkailun kenraaliin 27. huhtikuuta. Kuva: Robin Salonen / Turun Seutusanomien TET-harjoittelija.

Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuiston uuteen taideseikkailuun odotetaan mukaan innokkaita pieniä hyönteistutkijoita.

TURKU.

Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuiston uusi taideseikkailu vie kokijansa Larvinkaisten ja Vuohinkaisten ihmeelliseen maailmaan. Timantti-teatterissa järjestettävä Suriseva Salainen maailma on samalla sekä opettavainen että elämyksellinen taideseikkailu. Seikkiksestä kun on kyse, lasten osallisuutta mahdollistetaan ennen kaikkea taiteen ja kulttuurin kautta:

Vasaramäen koulun ensimmäisen luokan oppilaat Aleksandra, Alvar, Melina ja Vida selvittämässä luonnosta innostunut lapsen, Been, arvoitusta. Kuva: Robin Salonen / TET-harjoittelija.
Vasaramäen koulun ensimmäisen luokan oppilaat Aleksandra, Alvar, Melina ja Vida selvittämässä luonnosta innostunut lapsen, Been, arvoitusta. Kuva: Robin Salonen / TET-harjoittelija.

– Taideseikkailu on tarjolla toukokuun ajan kevätretkiryhmille. Kesäkautemme alkaessa 7. kesäkuuta se on avoinna aivan kaikille aina juhannukseen saakka. Retkipaketti on kehitetty Seikkailupuiston juhlavuoden kävijäennätyksiä Brinkkalan galleriassa tehneen Salaperäiset Surisijat -näyttelyn pohjalta, kertoo Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuiston tuottaja Susanne Nieminen.

Sanataiteilijat Salla Tuukkanen ja Veera Vähämaa ovat ohjaamassa seikkailussa sanataidetta, visuaalisuudesta ja taidepajaosuudesta vastaavat Seikkailupuiston taideohjaajat Kristiina Kivimäki, Lotta Rapeli, Denisse Islas ja Maija Westerholm.

– Saimme sanataiteilijamme Sallan ja Veeran mukaan luomaan taustatarinaa ja kehittämään sitä eteenpäin seikkailulliseen muotoon. Luontoteema on aina ajankohtainen, ja retkipaketin tarkoituksena on lisätä osallistavuutta ja laittaa lapset tehtävien myötä miettimään luontoon ja ympäristöön liittyviä asioita, Nieminen lisää.

Mukana taideseikkailua on ollut toteuttamassa Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuiston väen ja sanataiteilijoiden lisäksi valotaiteilija Antti Kulmala ja pystytysapuna Nuutti Päällysaho sekä taidepajan extraohjaajana Anni Oja.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Tiesitkö?

Seikkailupuisto eli ”seikkis” on Turun Kupittaalla sijaitseva lapsille tarkoitettu toimintakeskus. Puisto perustettiin vuonna 1982 ja viime vuonna se täytti 40 vuotta. Seikkailupuiston alue on auki ympäri vuoden ja sinne on vapaa pääsy.

Alueella on leikkipuisto jossa on paljon kiipeilytelineitä, keinuja ja muita leikkivälineitä. Puistosta löytyy myös kesäisin käytössä oleva puro, joka laskee pieneen lampeen, jonka yli kulkee riippusilta. Seikkailupuistossa järjestetään myös vaihtuvia teatteriesityksiä Timantti-teatterissa sekä kouluille ja varhaiskasvatukselle, että myös muille avoimia näytöksiä. Kaikki vaativat ilmoittautumisen etukäteen. Myös muita tapahtumia ja taidepajoja järjestetään.

Puistosta löytyy myös grillipaikka ja kesäkahvila. Alueen läheisyydessä on myös jäätelökioskeja. Kivenheiton päässä varsinaisesta puistosta on myös liikennepuisto, jossa saa ajaa vuokrattavilla polkuautoilla.

Seikkailupuisto on osa valtakunnallista lastenkulttuurikeskusten verkostoa.

Infon laati TET-viikkonsa Turun Seutusanomissa viikolla 17 suorittanut Robin Salonen