HaliSviikolla keskustellaan Nummen kirjaston tulevasta sijainnista

Nummen kirjasto
Nummen kirjasto. Kuva: Turun Seutusanomien arkisto.

Nummi-Halisten alueen asukkailla on mahdollisuus kertoa mielipiteensä uuden kirjaston sijaintipaikasta. Vaihtoehtoja ja niiden vertailua esitellään toukokuun aikana.

TURKU.

Turun kaupunki kysyy asukkaiden mielipiteitä Nummen kirjaston tulevasta sijainnista. Sijaintivaihtoehdoista voi kertoa mielipiteensä parhaillaan käynnissä olevalla HaliSviikolla eli alueen omalla kaupunginosaviikolla sekä Kerro kantasi -kyselyssä, joka aukeaa 9.5. kello 18. Kyselyn tulokset tuodaan päätöksentekijöille tiedoksi.

– Esittelemme kyselyssä erilaisia näkökulmia sijaintiin ja kysymme asukkailta mielipidettä näistä. Toivon, että kysely tavoittaa Nummi-Halisten asukkaat mahdollisimman laajalti, sanoo palvelupäällikkö Kari Pohjola Turun kaupunginkirjastosta.

HaliSviikolla järjestetään kaksi aiheeseen liittyvää tapahtumaa, joista ensimmäinen on tiistaina 9.5. kello 18 Nummen kirjastossa. Kirjaston edustajat ovat tavattavissa myös Halisten koulun pihalla torstaina 11.5. kello 18–20 pidettävässä HaliSillassa. Lisää kaikille avoimia keskustelutilaisuuksia järjestetään mahdollisesti toukokuun aikana.

Lähtökohtana kirjastohankkeelle on, että Nummen kirjaston nykyinen rakennus puretaan huonokuntoisuutensa vuoksi.

Nummi-Halisten alueella on kaksi vaihtoehtoa uudelle kirjastolle.

Uusi kirjasto voidaan rakentaa joko nykyiselle tontille osoitteeseen Töykkälänkatu 22 tai Halisten liikekeskuksen lähistölle osoitteeseen Gregorius IX:n tie 12. Jälkimmäinen tontti on tällä hetkellä tyhjillään.Sijaintien välillä on linnuntietä noin puoli kilometriä ja kävelyteitä pitkin noin 1,2 kilometriä.

– Nummen kirjasto on suosittu ja ahkerasti käytetty kirjasto, joten sijaintipaikkojen vertailu tehdään huolella, kertoo kirjastopalvelujohtaja Rebekka Pilppula Turun kaupunginkirjastosta.

Turun kaupungilta kerrotaan, että sijaintivaihtoehtoja on tarkasteltu väestödatan suhteen ja palvelun saavutettavuutta on arvioitu kävellen ja autolla.Sijaintivaihtoehdoista on tehty myös ennakkovaikutusten arviointi. Sen perusteella kirjaston palveluiden tuottamisen, rakentamiskustannusten ja ympäristön näkökulmista molemmat vaihtoehdot ovat hyvin samankaltaisia.Eroja sijaintien kesken löytyy saavutettavuudesta sekä alueiden tulevan kehityksen näkökulmista. Lisäksi tontit tarjoavat erilaisia mahdollisuuksia rakentamisen ja liikenteen suhteen.

Turun Seutusanomat

 

 

Tiesitkö?

Kotiseutuyhdistys Halinen-Räntämäki ry:n järjestämä HaliSviikko alkoi 8.5. Halisten umpipihat -tapahtumalla. Kirjastoillan lisäksi viikolla on tarjolla vielä muun muassa 10.5. Runollinen kulttuurikävely Virnamäelle John Keatsin oodien merkeissä ja 14.5. Maarian kirkon lähipellolla suoritettava kylvön siunaus. HaliSilta-esite löytyy täältä ja lisätietoa Turun Vesilaitosmuseon avoimista ovista täältä. HaliSviikko Facebookissa.