Raision Ihalassa valmistaudutaan tapahtumakesään – seuraavaksi vuorossa on Siivouspäivä

Ihalan ihanat pihat 2023
Ihalan ihanat pihat ry:n Minttu Kaartosalmi, Annika Ollila, Annika Karvonen ja Lotta Ilmasti kertovat, että viime kesänä rekisteröity yhdistys perustettiin vaalimaan alueen yhteisöllisyyttä. Alma Ilmasti ja Seppo-poni nyökyttelevät vieressä hyväksyvästi yhdistyksen pyrkimykselle olla aktiivinen asukasyhdistys, joka järjestää kivoja juttuja sekä vaikuttaa alueensa asioihin. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

​Valtakunnallinen Siivouspäivä levittäytyy ilmestymisalueellemme laajalla tapahtumatarjonnalla 27. toukokuuta.

TAPAHTUMAT.

Helatorstaina K-Market Ihanan pihalla järjestetyillä etkoilla Ihalan oma kaupunginosayhdistys esitteli toimintaansa ja otti vastaan ilmoittautumisia heinäkuun lopulla olevaan Ihalan ihanat pihat -tapahtumaan. Yhdistyksen hallitukseen kuuluvat Lotta Ilmasti, Minttu Kaartosalmi, Annika Ollila ja Annika Karvonen vinkkaavat seuraavasta tempauksesta, joka on jo ensi lauantaina.

Valtakunnallisena Siivouspäivänä nimittäin pop up -kirpputoreja avautuu ympäri Raisiota. Ihalan ihanat pihat ry on varannut yhteismyyntipisteen, jossa voi myydä tavaraa suoraan peräkonteista, pöydiltä ja vilteiltä. Yhdistyksen tapahtumista tuttu Seppo-ponikin on paikalla ilahduttamassa kävijöitä kello 12–15.

– Seppo on tuttaviemme poni, jonka kanssa Alma-tyttäreni käy ratsastamassa. Hänestä on tullut ystävällisen luonteensa ansiosta tapahtumiemme vetonaula, joka ihastuttaa kaikenikäisiä osallistujia, yhdistyksen puheenjohtajana toimiva Lotta Ilmasti kertoo.

Ihalan ihanat pihat ry:n ylläpitämä yhteismyyntipiste löytyy 27.5. siis Ihalan koulun pihalta kello 10–15.

– Teemme yhteistyötä asuinalueemme elävöittämisen eteen muiden paikallisten toimijoiden; muun muassa Ihalan koulun ja K-Market Ihanan kanssa, Ilmasti sanoo.
– Jos kirppistä ei ole mahdollista laittaa pystyyn omalle pihalle, voi tavaroitaan tulla myymään yhteismyyntipisteelle. Tällaisia pisteitä on Ihalan lisäksi esimerkiksi Kaanaan Omakotiyhdistyksen organisoimana Kaanaan kentällä, Ilmasti lisää.

Kaikki Ihalan ihanat pihat ry:n toiminnasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä hallitukseen viestitse, soittamalla tai sosiaalisen median kanavien kautta. Jäseneksi voi liittyä yhdistyksen nettisivuilta löytyvällä lomakkeella tai paikan päällä tapahtumissa.

– Emme ole rajoittaneet jäsenyyttä pelkästään nykyisiin ihalalaisiin, vaan mukaan voi liittyä aivan kaikki, jotka tuntevat olevansa sydämeltään ihalalaisia. Sillä ei ole merkitystä, millä postinumeroalueella jäsen asuu! Siihen viittaa myös yhdistyksen logossa oleva sydämen kuva, joka ulottuu Raision kartalla laajalle alueelle, iloitsevat Annika Ollila, Annika Karvonen, Minttu Kaartosalmi ja Lotta Ilmasti.

Asukasyhdistys järjestää lisäksi jäsenille suunnattuja tapahtumia, joita ovat esimerkiksi liikunnalliset kesäaktiviteetit raisiolaisissa maisemissa ja Särkänniemen-retki.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Muutama poiminta Siivouspäivän tapahtumista alueellamme:

• Kaarinan Hovirinnan puistossa järjestetään pihakirppis kello 11–15. Verkkosivulta siivouspaiva.com löytyy tiedot myös muun muassa Kaarinan Tuuliviirinkatu 1:n myyntipaikasta ja Paimion Lehmustien kirppis&cafesta.
• Liedon Maaseutunaiset ja Liedon museo pitävät perennojenvaihtopäivän Nautelankosken museossa kello 13–15.
• Raision kaupungin koordinoimia Siivouspäivän tapahtumia on muun muassa Raision torilla kello 9–13 ja Kirjastotalon vaatteidenvaihtopisteellä kello 10–14, jossa Kaanaan Martat opastavat vaatteiden siistimisessä. Kaikkiin Siivouspäivän tilaisuuksiin Raisiossa voi tutustua esimerkiksi Raision kaupungin verkkosivuilla ja Facebook-tapahtumassa.
• Turun Länsikeskuksen alueella Siivouspäivää vietetään Suikkilan kartanolla kello 12–17. Siivouspäivä.com-sivustolle on myös merkitty yksityisen järjestämä Väisästen kirppis Iso-Mäkiläntiellä.
• Vanhalla Suurtorilla kello 12–15 on esimerkiksi erityistä tukea tarvitsevien käsitöiden ja kuvataiteen tekijöiden markkinatapahtuma. Meidän markkinoilla on myynnissä monenlaista kaunista ja itsetehtyä: koruja, kodin tekstiileitä, kuvataidetta, keramiikkaa, puuta ja puutarhakoristeita. Mukaan kannattaa varata käteistä rahaa, sillä kaikilla työ- ja toimintakeskuksilla ei ole käytössään maksupäätettä. Tapahtuman järjestelyistä vastaa Taito Varsinais-Suomi.
• Siivouspäivää vietetään Jokirantaan levittyvin kirppistapahtumin. Kaikki markkinapäivän tapahtumat löytyvät siivouspäivä.comista.
• Katariinan Kielokujalla on luvassa vanhan omakotitalon varastojen tyhjennystä, vaatteita, pientavaraa, itse virkattuja käsitöitä sekä pop up -aittakahvila kello 10–14.
• Skanssin alueella Bastioninkatu 1 B:n kirppiksellä voi tehdä astia-, kirja-, vaate-, käsityö- ja taidelöytöjä kello 10–20.
• Turun Varissuolla vietetään kello 10–17 Ompelimon pihakirppistä, osoitteessa Hintsa Knaapin katu 6b.
• Nummenmäen pientalot ry innoittaa alueen asukkaita avaamaan pihansa tapahtumapäivänä: Tarun kirppis on avoinna Viikatetie 4:ssä (toinen talo vasemmalla) ja Keltaisen talon kirppis on auki osoitteessa Kotimäenkatu 16 kello 10–15 sekä Onnelan Kirppis osoitteessa Kotimäenkatu 4 kello 10–16.
• Siivouspäivä on kirpputorien ja kierrättämisen ystävien juhlapäivä, joka muuttaa kaupungit ja naapurustot isoiksi kirpputoreiksi ja markkinoiksi. Idea on tehdä kierrättämisestä helppoa sekä luoda elävää ja vastuullista kaupunkikulttuuria. Kuka tahansa voi kaupata tavaroitaan kaduilla, pihoilla tai kodeissa ja shoppailla itselleen päivän parhaat löydöt.