Iloiset rytmit vauhdittavat koululaisten kesälomaa

Nuorisoseurat Satakunnan järjestämä Luova lava -leiri Porissa vuonna 2018. Kuva: Emilia Palmu.
Nuorisoseurat Satakunnan järjestämä Luova lava -leiri Porissa vuonna 2018. Kuva: Emilia Palmu.

Liedon kesässä on tarjolla Nuorisoseurojen esittävien taiteiden leiri- ja kerhotoimintaa.

LAPSET.

Liedon Nuorisoseurantalolla järjestetään 5.–9. kesäkuuta Luova lava -tanssileiri. Lasten kesälomaleirin vastuuohjaajana toimii Tanssistudio Centron tanssinopettaja Marita Kraama, joka on pitänyt tanssitunteja lietolaisharrastajille ennenkin. Luova lava -leirien tämänkertainen Kiehtovat kamut, omituiset otukset -teema valikoitui viime kesän leiriläisten palautteiden pohjalta.

Luova lava -päiväleireillä on luvassa vauhdikkaita tanssitunteja, showtanssista latinalaistansseihin ja kansantanssista kehonhuoltoon, sekä perinteisiä leiritouhuja kuten leikkejä ja ulkoilua. 7–12-vuotiaille koululaisille suunnatut tanssileirit kuuluvat Nuorisoseurojen esittävien taiteiden leiri- ja kerhotoimintaan.

Matalan kynnyksen taidetoiminnassa osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta taiteen harrastamisesta, vaan oma luovuus ja osallisuus ovat tärkeimpiä elementtejä.

Tanssileirien liput ovat myynnissä Suomen nuorisoseurojen verkkokaupassa.  Paikallisen leirin järjestää Liedon Nuorisoseura yhteistyössä Nuorisoseurat Lounais-Suomen aluetoimiston kanssa.

Katariina Mäkinen-Önsoy