Hyvästit hävikille! -näyttely kaartaa kiertueellaan Raisiosta Paimioon

Hyvästit hävikille! -näyttelyyn voi tutustua Paimion kaupunginkirjastossa 17.–31. toukokuuta välisen ajan. Kuva: Kuluttajaliitto.
Hyvästit hävikille! -näyttelyyn voi tutustua Paimion kaupunginkirjastossa 17.–31. toukokuuta välisen ajan. Kuva: Kuluttajaliitto.

NÄYTTELY.

Raision Kirjastotalolla 13.5. asti oleva Hyvästit hävikille! -näyttely katetaan seuraavaksi Paimion kaupunginkirjastoon. Paimiossa 17.–31.5. esillä oleva ruokahävikkipöytä avaa silmät kodeissamme asuvalle ruokahävikkiongelmalle.

Hävikkipöytä havainnollistaa yhden kuluttajan vuotuista ruokahävikin määrää sekä herättelee pohtimaan omaa ruokahävikkiä. Hävikkifoorumin, Varsinais-Suomen Kuluttajien ja Paimion kaupunginkirjaston yhteistyössä toteutettu näyttely jakaa myös parhaat vinkit oman hävikin vähentämiseen. Omaan hävikkiin tarttumalla säästää rahaa ja luontoa.

Hyvästit hävikille! -näyttelyyn tutustumalla saa vastauksen muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Kuinka paljon suomalaiset heittävät ruokaa hukkaan vuosittain? Mitä ruokaa kodeissa menee eniten hukkaan? Millaisilla keinoilla kotona syntyvää ruokahävikkiä voi vähentää?

Kirjastonäyttelyiden kiertue on osa Kuluttajaliiton koordinoimaa kansallista Hävikkifoorumi-hanketta, jonka tavoitteena on vähentää kotitalouksien ruokahävikkiä. Hävikkifoorumi-hanke (2020–2023) toteutetaan yhdessä upean kumppanijoukon kanssa. Mukana ovat Luonnonvarakeskus Luke, Motiva, Marttaliitto ry, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry, Päivittäistavarakauppa ry ja Valintamuotoilijat.

Hankkeessa on mukana myös Kuluttaja-lehti, joka järjestää valtakunnallisen Hävikkiviikon osana hanketta. Pitkäjänteisen yhteistyön ja kehittämisen mahdollistaa maa- ja metsätalousministeriöltä saatu kolmivuotinen rahoitus.

Turun Seutusanomat