Vielä ehtii äänestää suosikkiaan Tangomarkkinoiden livekarsintavaiheeseen

Seinäjoen Tangomarkkinoiden tunnelmia vuodelta 2022. Kuva: Emmi Kamppinen / Seinäjoen Tangomarkkinat.
Seinäjoen Tangomarkkinoiden tunnelmia vuodelta 2022. Kuva: Emmi Kamppinen / Seinäjoen Tangomarkkinat.

Tulevatko vuoden 2023 tangokuninkaalliset kenties Naantalista, Raisiosta, Sauvosta, Turusta tai Uudestakaupungista? 

MUSIIKKI.

Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailun yleisöäänestys on avoinna sunnuntaihin 23. huhtikuuta kello 15 asti. Vuoden 2023 tangokuningattaren ja tangokuninkaan kruunuja tavoittelevat muun muassa Anu Kivelä Sauvosta, Reija Kortet Naantalista, Jere Laakso Turusta, Manu Lehtimäki Turusta, Pauli Lindeman Turusta, Rosa Narmala Raisiosta, Ville-Markus Vesterinen Uudestakaupungista ja Emmy Welin Turusta.

Edellä mainitut paikalliset laulajat ovat mukana raadin valitseman sadan nais- ja mieskisaajaan joukossa, joista siis yleisö pääsee nyt valitsemaan jatkoon 10 nais- ja 10 mieskilpailijaa, ja raati valitsee toiset 10+10 kilpailijaa. Äänestyksestä jatkoon päässeet kilpailijat etenevät kilpailussa Livekarsintaan.

Livekarsinta käydään lauantaina 13. toukokuuta Lempäälän Ideaparkissa. Karsinnassa esiintyy 20 nais- ja 20 mieslaulajaa. Livekarsinta-tapahtumassa jokainen kilpailija laulaa taustanauhan säestyksellä yhden kappaleen. Tuomariston äänillä jatkoon Semifinaaliin pääsee 5+5 laulajaa. Loput 5+5 laulajaa yleisö äänestää verkossa aikavälillä 26.4.–13.5. kello 15.

Semifinaali käydään 27.5. Vantaan Kulttuuritalo Martinuksessa, jossa 10 nais- ja 10 mieskilpailijaa laulaa yhden kappaleen orkesterin säestyksellä. Semifinaalista tuomaristo valitsee 5+5 kilpailijaa jatkamaan Seinäjoella käytävään Finaaliin.

Tallink Siljan M/S Baltic Princessillä koetaan tangohuumaa 19.–20. kesäkuuta MeriTangot-risteilyllä. Finaali kisataan Seinäjoen Tangomarkkinoilla lauantaina 8.7., jonka huipentumana kruunataan vuoden 2023 tangokuninkaalliset.

Yleisö voi äänestää 23.4. kello 15 mennessä yhtä nais- ja yhtä mieskilpailijaa osoitteessa eveo.fi.

Turun Seutusanomat

 

 

Tiesitkö?

• Järjestyksessään 37:nnet Seinäjoen Tangomarkkinat järjestetään 5.–9. heinäkuuta.
• Vuoden 2023 tangokuninkaalliset valitaan Seinäjoella lauantaina 8. heinäkuuta. Finaalissa kilpailee yhteensä kymmenen solistia. Finaalia edeltää nelivaiheinen karsinta, jossa yleisö pääsee yhdessä ammattiraadin ja tuomariston kanssa äänestämään suosikkiaan aina Vantaalla 27. toukokuuta järjestettävään Semifinaaliin saakka.
• Semifinaalissa valta siirtyy tuomaristolle, jonka puheenjohtajana toimii tänä vuonna vuoden 2010 Tangokuningas Marko Maunuksela. Maunukselan lisäksi tämän vuoden tuomaristossa on mukana mm. Marco Bjurström, Katri Ylander, Antti Ketonen ja vuoden 1992 Tangokuningatar Eija Kantola.
• Susanna Laineen ja HP Parviaisen juontamaa Finaalia voi seurata paikan päällä Seinäjoki Areenalla tai TapahtumaTV Eveon suorana tv-lähetyksenä kanavapaikalla 17.
• Laulukilpailun musiikista vastaa edellisvuoden tapaan tv:stäkin tuttu Sami Pitkämön 15-henkinen orkesteri.

 

Seinäjoen Tangomarkkinoiden monipuolinen musiikkitarjonta ja Tanssitalon paluu

Tangokadulla nähdään 5.–9. heinäkuuta viime vuosien Tangokuninkaallisia sekä monia maamme eturivin pop- ja iskelmäartisteja. Mukana ovat muun muassa Katri Helena, Kolmas Nainen, Matti ja Teppo, Neon 2, Pete Parkkonen Jazz Orchestra, Jari Sillanpää, Suvi Teräsniska, Saija Tuupanen, Laura Voutilainen sekä viime vuoden Tangokuninkaalliset Heta Halonen ja Keijo Hietikko. Jarkko Ahola esiintyy yhdessä suuren Guardia Nueva -tango-orkesterin kanssa.

Seinäjoki Areenalla nautitaan torstaina kymmenen tangokuninkaallisen Tangokonsertista ja perjantain Viihdekonsertin musiikista vastaa Sami Pitkämön orkesteri solisteinaan Diandra, Pepe Willberg, Maria Lund, Mikael Konttinen ja Tomi Metsäketo

Tanssiva tangokansa pääsee laittamaan jalalla koreasti sekä Tangokadun Satumaalavan edessä olevalla tanssilattialla että tänä vuonna Seinäjoen Uimahalli-Urheilutaloon paluun tekevässä Tanssitalossa.

Turun Seutusanomat