Varissuon uudistettu kirjasto avaa ovensa

Uudistettu Varissuon kirjasto
Uudistetun Varissuon kirjaston lukupaikka ja kirjahyllyjä. Kuva: Turun kaupunki.

TURKU.

Varissuon kirjaston remontti on valmistunut ja kirjasto avataan asiakkaille maanantaina 3. huhtikuuta kello 10. Remontti on edennyt pääosin suunnitelmien mukaan ja kalusteiden kokoaminen ja paluumuutto käynnistyi vaiheittain viikolla 11. Varissuon kirjasto on yksi Turun kaupunginkirjaston lähikirjastoista.

– Remontin ansiosta Varissuon asukkaat saavat nyt oleellisesti viihtyisämmän ja toimivamman kirjaston, lupaa palvelupäällikkö Kari Pohjola Turun kaupunginkirjastosta.

Vaikka kirjaston käytössä oleva tila ei ole kasvanut, eikä hyllyjen järjestystä ole muutettu kuin hieman entiseen verrattuna, toimintoja on saatu selkeytettyä kalusteiden ja asiakastyöasemien uudelleensijoittelulla. Näillä toimilla kirjastoon on saatu lisää lukupaikkoja ja paremmat tapahtuma- ja näyttelytilat.

Remontin osoittauduttua tarpeelliseksi viime vuoden lopulla Varissuon kirjasto on käynyt läpi laajan katto-, lattia- ja valaistusremontin. Lisäksi kirjaston sisäänkäynti on muutettu esteettömäksi: avauskytkin helpottaa nyt lastenvaunujen ja rollaattoreiden kanssa liikkuvien sisääntuloa kirjaston ulko-ovista.

Avajaistilaisuutta Varissuon kirjastossa vietetään toukokuussa, jolloin on luvassa ainakin lapsiperheille sopivaa askartelua ja esityksiä.

Turun Seutusanomat