Paikallisissa kirjastoissa vietetään tällä viikolla Lukuviikkoa

TURKU.

Omalla ohjelmallaan Lukukeskuksen järjestämään valtakunnalliseen Lukuviikkoon osallistuvassa Turun kaupunginkirjastossa vietetään tänään 17. huhtikuuta teemaviikon aloitustapahtumaa.

Pääkirjaston Studiossa on kello 18–19.15 haastattelussa kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittanut Iida Rauma.

Lukuviikko 17.–23.4. tarjoaa näkökulmia kirjallisuuteen ja lukemiseen ja innostaa kaikenikäiset kirjojen pariin. Lukuviikko on yksi Suomen pitkäikäisimmistä lukutaitokampanjoista. Vuoden 2023 teemana ovat lukemisen monet muodot.

– Olemme saaneet koottua todella hyvän ja monipuolisen ohjelman. Ohjelmasta löytyy jokaiselle jotakin ja se avaa kysymyksiä lukutaidon merkityksestä ja nykytilasta Suomessa. Haluamme kirjastossa olla vahvasti osana lukutaidosta käytävässä keskustelussa ja kiinnostavat tapahtumamme ovat siihen huippu keino, sanoo tapahtumista vastaava informaatikko Selina Raunio Turun kaupunginkirjastosta.

Nuorten Stoorissa esiintyy tiistaina Meemio, joka ohjaa lisäksi rap-lyyrikan työpajan. Lasten Saagassa seikkaillaan keskiviikkona Viistokujalla, kun kauan odotettu Harry Potter -ilta koittaa. Turun kaupunginkirjaston Lukuviikon koko ohjelmaan kannattaa tutustua täällä.

Turun Seutusanomat