FC Interin Rasmus Tuomi ja Otto Eloluoto Minihuuhkajien turnaukseen

Minihuuhkajat U15-maajoukkue FC Inter Rasmus Tuomi ja Otto Eloluoto
FC Interiä edustavat Rasmus Tuomi ja Otto Eloluoto pääsivät Minihuuhkajien U15-maajoukkueen Unkarin turnaukseen vahvoilla näytöillään. He ovat hyvä esimerkki paikallisista nuorista jalkapallokyvyistä, jotka ovat kulkeneet työntäyteisen tien Nappulaliigan kyläjoukkueesta nuoriksi Huuhkaja-lupauksiksi maajoukkuerinkiin. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

Raisiolaisedustuksella vahvistettu U15-poikien Minihuuhkajat-maajoukkue laittaa kykynsä peliin 4.–7.4. Unkarissa.

JALKAPALLO.

FC Interin P2008-joukkueen kaksi pelaajaa, Otto Eloluoto ja Rasmus Tuomi, on nimetty U15-poikien maajoukkueturnaukseen. He ovat parhaillaan Unkarissa, jossa pelataan Minihuuhkajien tämän vuoden ensimmäiset maaottelut 4. – 7. huhtikuuta. Matkaan Tuomi ja Eloluoto lähtivät palmusunnuntaina ja takaisin kotiin he palaavat sopivasti pääsiäiseksi.

Aivan pikkupojasta asti toisensa tunteneet nuoret ovat olleet aikanaan samassa esikouluryhmässä ja alakoulussa. Nykyisin Tuomi opiskelee Turun Vasaramäen jalkapalloluokalla ja Eloluoto Raision Vaisaaren liikuntaluokalla.

Innostus jalkapalloa kohtaan alkoi Raision Ihalan kyläjoukkueessa pieninä nappuloina.

– Isäni kannusti minua mukaan valmentamaansa Ihalan Kärpät -joukkueeseen, Eloluoto kertoo.
– Päädyin alun perin Ihalan Ketut -joukkueeseen, koska isäni ja isoveljeni olivat jo mukana sen toiminnassa, Tuomi toteaa.

Raision Nappulaliigassa jalkapalloharrastuksen aloittaneet Otto Eloluoto ja Rasmus Tuomi ovat edustaneet nyt viiden vuoden ajan FC Interiä.

Nuoret tekivät ensimmäisen maajoukkue-esiintymisensä neljän maan UEFA Development -turnauksessa Serbiassa viime marraskuussa. Maajoukkuedebyytissään he kohtasivat Serbian, Kreikan ja Montenegron.

Maaliskuun puolivälissä kotimaan kamaralla pelattu minialueturnaus meni interiläiskaksikolla niin ikään hyvin: Pelaajavalinnat U15-maajoukkueen Unkarin-turnausmatkalle tehtiin nimittäin pitkälti alueturnauksen näyttöjen perusteella.

– Unkarissa kohtaamme U15-maajoukkueet isäntämaan lisäksi Puolasta ja Slovakiasta. Ei tiedä yhtään, millaisia pelaajia vastaamme asettuu, mutta taso on varmasti kova, Rasmus Tuomi sanoo.
– Odotettavissa on kovatasoista ja fyysistä peliä, joten täytyy olla todella hyvin valmistautunut, Otto Eloluoto komppaa kaveriaan.

Nuoret miehet tietävät kertoa, että säännöllisten treenien lisäksi alueturnauksilla on todellinen merkitys valintojen kannalta.

– Seuraavaksi ikäluokkamme maajoukkue lähtee kevään toiselle kansainväliselle turnausmatkalle, jonka suuntana on vajaan kuukauden päästä Kroatia. Täytyy tehdä kovasti töitä sen eteen, että maajoukkuetaipaleemme saisi jatkua myös siellä, Eloluoto kommentoi.

FC Interin P2008-joukkue harjoittelee ahkerasti neljä kertaa viikossa. Maanantain kenttätreeneistä viikko jatkuu tiistain aamutreeneihin ja kenttä- ja saliharjoitteluun, torstain aamu- ja kenttätreeniin ja perjantain kenttä- ja salivuoroihin. Pelit ovat yleensä viikonloppuna.

Turkulainen jalkapalloseura FC Inter on edustettuna maajoukkuevalinnoissa kaikissa ikäluokissa aina A-maajoukkueesta nuorimpaan, eli U15-joukkueeseen, asti.

– Tulevaisuuden tavoitteissamme siintävät maajoukkuepaikat myös tulevissa ikäluokissa sekä eteneminen ulkomaille kehittämään uraamme jalkapallon parissa, lisää Tuomi.

U15-maajoukkueen pelit ovat katsottavissa Palloliiton YouTube-kanavalla.

Katariina Mäkinen-Önsoy