Rasisminvastaisen viikon vaalipaneeli pureutuu syrjintään työelämässä

Turun pääkirjaston tieto-osasto
Turun pääkirjaston tieto-osasto toisessa kerroksessa. Kuva: Turun Seutusanomien arkisto.

Rasisminvastainen viikko haastaa kaikki toimimaan rasismia vastaan joka vuosi maaliskuussa. 

EDUSKUNTAVAALIT.

Tänä vuonna 20.–26. maaliskuuta vietettävällä Rasisminvastaisella viikolla syvennytään erityisesti työelämän rasismiin. Viikon ohjelmaan kuuluu muun muassa monikulttuurinen eduskuntavaalipaneeli.

Turun pääkirjaston tieto-osastolla maanantaina 20.3. kello 18–19 järjestettävän vaalipaneelin aiheena on Monikulttuurinen Suomi 2030: Yhdenvertainen työelämä.

Panelisteina tilaisuudessa ovat Jonna Lappalainen (kesk.), Sadri Beqiri (kok.), Paco Dip (vas.), Tommi Terä (kd.), Terhi Vörlund-Wallenius (r.), Pia Elo (sd.), Theresia Bilola (vihr.) ja Alice Girs (ps.). Vaalipaneelin moderaattoreina toimivat nuorisovaltuutetut Samuel Oliveros de Nordenflicht ja Vladislava Silkina.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Turun pääkirjaston, Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin, Monikulttuurinen varhaiskasvatus, koulu ja koti ry:n, Turun Yhteiskunnalliset sillanrakentajat ry:n ja Länsi-Suomen Etnon kanssa. Esteettömässä tapahtumassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.

Valtakunnallinen jokavuotinen rasisminvastaisen viikon kampanja on rakennettu YK:n rasisminvastaisen päivän 21.3. ympärille. Punainen Ristin piirit jakavat omilla alueillaan Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksia vuosittain Rasisminvastaisella viikolla.

Lisätietoa Rasisminvastaisesta viikosta löytyy Punaisen Ristin sivulta. Punainen Risti haastaa kaikki toimimaan rasismia vastaan joka vuosi maaliskuussa Rasisminvastaisella viikolla. Rasismin vastustaminen ja antirasismi kuuluu meille kaikille – ja jatkuu vuoden jokaisena päivänä.

Turun Seutusanomat

 

 

Rasisminvastaiseen viikkoon voi osallistua kuka tahansa:

• Jakamalla tietoa työelämän rasismista, syrjinnästä ja ennakkoluuloista. Osallistua voi somessa 20.–26.3.2023 käyttämällä aihetunnistetta #RasisminvastainenViikko.

• Pohtimalla, millaisia ennakkoluuloja tai syrjiviä käytäntöjä työpaikallanne tai muussa tärkeässä yhteisössäsi on. Haastamme kysymään nämä kolme kysymystä! Tuo kysymykset työyhteisöön tilaamalla ilmaisia pöytäpuhujia ja viemällä ne esimerkiksi kahvihuoneeseen tai kokoustiloihin. Pyri herättämään keskustelua.

• Puuttumalla rasismiin arjessa omien mahdollisuuksien mukaan tai ilmoittamalla asiasta sopivalle taholle, kuten esihenkilölle. Rasismin purkamista tulee jatkaa yhteisöissä myös viikon päätyttyä.