Rakastajat-teatteri tuo tärkeät aiheet framille Turussa

Monologinäytelmä Vooosh! Turussa. Kuva: Mikael Leppäniemi
Rakastajat-teatterin Henri Välikangas Vooosh!-monologinäytelmässä. Kuva: Mikael Leppäniemi.

Rakastajat-teatteri: Vooosh!

Käsikirjoitus: Philip RidleyOhjaus ja suomennos:

Reetta VehkalahtiNäyttelijä: Henri VälikangasValot: Andrew AhtiainenÄänet: Pedro García Diaz,

Sami RosnellLiikkeen asiantuntija: Tiina SantavuoVisualisointi: TyöryhmäGraafinen suunnittelu: Ville SalénTuotanto: Rakastajat-teatteri ja työryhmä

TEATTERI.

Turun Teatteri Valtakunnassa esitetään 8.–10. maaliskuuta Rakastajat-teatterin Vooosh!-näytelmää. Porilaisen Rakastajat-teatterin Vooosh! on kertomus koulukiusaamisesta ja siitä selviytymisestä. Philip Ridleyn ensi kertaa suomeksi esitettävä monologi on tuotu lavalle lukuisia kertoja sekä Satakunnassa että Oulussa ja nyt myös Turussa.

Monologinäytelmä Vooosh! on ravisuttava kuvaus koulukiusaamisesta ja siitä selviytymisestä. Vooosh! esittelee nuoren ihmisen selviytymisstrategiaa maailmassa, jossa toinen ihminen on uhka.

Näytelmän kertojana toimii nuori henkilö, joka kokee päivittäin fyysistä ja henkistä väkivaltaa ja sen uhkaa sekä koulussa että koulumatkallaan. Kiusaamisen lopettaa lopulta selittämätön räjähdys, joka tuhoaa tieltään kaiken elollisen, paitsi koululaisen ja hänen perheensä. Maailmanlopun jälkeisessä maailmassa kaikki on entistä paremmin, ja perheellä on aikaa yhdessäoloon. Ovathan he mitä ilmeisimmin viimeiset elossa olevat ihmiset.

Esityskausi Turussa: 8.–10.3.2023. Ikäsuositus 13-vuotiaasta ylöspäin. Kesto noin tunnin (ei väliaikaa). Teatteri Valtakunta  (ent. Teatteri Mundo) on ammattiteatteri Turun Taiteen talossa.

Turun Seutusanomat